Kılıçdaroğlu'ndan Karamollaoğlu'na: İnceleyip döneceğiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP genel merkezine giderek, Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada konuşan Kılıçdaroğlu "Biz aktarmış oldukları bilgileri büyük bir dikkatle inceleyip, kendilerine aktaracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iade-i ziyarette bulundu. Karamollaoğlu'nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan karşıladı. Görüşmede, 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve ittifak süreci de ele alındı.

Karamollaoğlu daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası her iki lider açıklamalarda bulundu.

'TEŞEKKÜR EDİYORUM'

İlk olarak SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu konuştu. Karamollaoğlu, dün düzenledikleri basın toplantısında hazırlamış oldukları uyum yasaları tekliflerini kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatarak, "Bugünde Cumhuriyet Halk Partisi'ne takdim etmek için buraya geldik. Bu bizim için bir görev. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha önce bizi ziyaret etmişti. Bu da iadeyi ziyaret oldu. Kısa da olsa hazırlamış olduğumuz uyum yasaları hakkında bilgi verdik. Bize göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, "Sayın Genel Başkan ve arkadaşları uyum yasaları hakkında düşüncelerini, yaptıkları çalışmaları bize verdiler. Türkiye'nin sorunlarını görüşme imkanımız oldu. Bu tür ziyaretler demokrasimizin kalitesi açısından, karşılıklı aktarılması açısından değerli görüyoruz. Biz aktarmış oldukları bilgileri büyük bir dikkatle inceleyip, kendilerine aktaracağız" diye konuştu.

Karamollaoğlu, 'cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi ve hayır bloğunun adayı Abdullah Gül olur mu?' sorusuna, "Biz partiler arası değil sandıkta ittifaktan yanayız. Önce kendi içimizdeki adaylara bakacağız, ardından en güçlü adayı kamuoyu önüne koyacağız" yanıtını vermişti. Kılıçdaroğlu 16 Nisan referandumunun ardından Saadet Partisi'ne ziyarette bulunmuştu. (DHA)