Demirtaş ve tutuklu vekillere uluslararası destek

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın tutuklu olduğu davanın ilk duruşması, 7 Aralık'ta Ankara'da görülecek. Dava öncesi 'Noam Chomsky, Slavoj Žižek, Nancy Fraser,Antonio Negri gibi isimler' tutuklu vekiller için bir dayanışma metni imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yarın görülecek ilk duruşması öncesinde uluslararası alandan düşünürler, yazarlar ve politikacılar bir destek ve dayanışma metni kaleme aldı.  4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 399 gün sonra hakim karşısına çıkarılacak.

Dava öncesinde "Noam Chomsky, Slavoj Žižek, Nancy Fraser, Elfriede Jelinek gibi uluslararası düşünürler ve yazarlar ile Pablo Iglesias, Garry Adams, Katja Kipping, Yannis Varoufakis gibi siyasetçiler" bir dayanışma metni imzaladı.

Metinde "Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) uğradığı sistematik baskı, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 13 HDP milletvekilinin tutuklanması (dördü daha sonra serbest bırakılmıştır), kabul edemeyeceğimiz bir şey olup Türkiye'nin demokratik çoğulculuğuna bir saldırıdır" ifadeleri kullanıldı.

İmzacıların isimleri şöyle; Noam Chomsky, Antonio Negri, Michael Hardt, Chantal Mouffe, Slavoj Žižek, Colin Crouch,

Elfriede Jelinek, Axel Honneth, Hito Steyerl, Joseph Vogl, Nancy Fraser, Rebecca Harms, Wolfgang Tillmans, Yanis Varoufakis, Gabriele Zimmer, Takis Hadjigeorgiou, Jean-Paul Denanot, Costas Mavrides, Marek Plura, Tiny Kox, Marietta Tidei, Sergei Stanishev, Monica Frassoni, Konstatin Woinoff, Pablo Iglesias Turrión, Pierre Laurent , Garry Adams, Jonas Sjöstedt, Pernille Skipper, Katja Kipping, Bernd Riexinger, Eric Coquerel, Danielle Simonnet, Jean-Luc Mélenchon, Evelyne Huytebroeck, Lena Rådström Baastad.