CHP'den MHP'ye baraj soruları

CHP Grup Başkanvekili Özel: Sayın Bahçeli Türkiye için yüzde 10 baraj ne zamandır ağırdır?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Devlet Bahçeli'nin seçim barajına ilişkin açıklamasını anımsatarak "Sayın Bahçeli Türkiye için yüzde 10 baraj ne zamandır ağırdır? MHP anketlerde barajın altına indiğinden beri mi ağırdır? Diyorsunuz ki 'baraj 5'de olabilir 7'de bakmak düşünmek lazım.' Nereye bakacaksınız? Baraj sıfır olmalıdır. Yüzde 1'i geçen her parti bu mecliste  temsil edilmelidir" dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel,  ağır ceza mahkemesi başkanlarının 'istinaf' şikayetiyle ilgili dün Meclis Genel Kurulu'nda çağrıda bulunduklarını anımsatarak şunları söyledi: "Adalet Bakanı bugün oturum başlamadan önce Meclise gelmeli ve bu konuda Meclis'e bilgi vermeli. Çünkü İstanbul Adliyesi'nden toplam 27 ağır ceza mahkemesi başkanı kendi aralarında toplantı yapıp, tutanak altına alıp raporlaştırarak, HSYK ve Adalet Bakanlığı'na başvurmuş; Bizim kararlarımızı istinaf mahkemeleri bozuyor diye. Sayın Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kararın istinaf mahkemesi tarafından parça pinçik edilmesinin ardından, 14. Ağır Ceza Mahkemesi buna direnemeyeceği için aynen ett. Bu gelişmenin ardından aralık ayındaki toplantı bütün Türkiye'ye duyuruldu.  Burada yeni dizayn edilen yargının birbiriyle kavgası var. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu toplantıdan ne zaman haberdar oldunuz? Bu toplantıdan sonra HSYK'ya başvuruldu, referandum öncesi HSYK ne yaptı? Bu meseleye Bekir Bozdağ nasıl bakıyordu, sen nasıl bakıyorsun? Müsteşar değişikliğinin bu konuda ilgisi var mı?"

'TÜRKİYE İÇİN UTANÇ VERİCİ'

Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD ziyaretine yönelik ise Özel şu açıklamada bulundu: "Ülkelerin onuru açısından karşılıklı ilişkilerdeki denkliğin ne kadar önemli olduğunun her zaman altını çiziyoruz. Mütekabiliyet, AK Parti deyimiyle ayaklar altında. Türkiye'nin itibarı ayaklar altında. Başbakanlarımız gittiğinde Amerikan başkanıyla görüşür. Ama bunlar başbakanı öyle itibarsızlaştırdılar ki artık Amerikan başkanları, Türk başbakanını denk görmüyor. Maalesef bizim Binali Yıldırım, başkan yardımcısıyla görüşmeye gidiyor. Bu Türkiye açısından utançtır. CHP olarak TBMM Başkanlığı'na Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun salı günkü toplantısında ifade ettiği araştırma önergesini (Paradise belgeleri) grubumuz adına verdik. Siyasilerin varlıklarının incelenmesi için komisyon kurulsun. Kabul edilene kadar hatırlatmaya devam edeceğiz. Haftaya bu genelge yine gelecek. Salı günü genel başkan yeniden davet edecek."

'BARAJ SIFIR OLSUN' 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yüzde 10 seçim barajı açıklamasını anımsatan Özgür Özel, şu soruları yöneltti: "Sarayın ışıkları yandı mı MHP'nin de gözleri fal taşı gibi açılıyor. MHP'de de ışıklar yanıyor. Bahçeli demiş ki, ' Türkiye için yüzde 10 baraj ağırdır.' Sayın Bahçeli Türkiye için yüzde 10 baraj ne zamandır ağırdır?  MHP anketlerde barajın altına indiğinden beri mi ağırdır. Diyorsunuz ki 'baraj 5'de olabilir 7'de bakmak düşünmek lazım.' Nereye bakacaksınız? Baraj sıfır olmalıdır. Yüzde 1'i gecen her parti bu mecliste  temsil edilmelidir. Yıllardır Kenan Evren anayasasının imkan tanıdığı seçim barajına dayananlar, birileri Meclis'e gelmesin diye baraj arkasına sığınanlar, 7 Haziran'da  halkın 80 vekillik teveccühünü 1 Kasım'da Türkiye'yi AK Parti'ye yeniden teslim etme siyasetinin bedeli olarak 40'a düşürenler, şimdi 30 milletvekilliği seviyelerine gelip gelecek seçimde grup olamama tehlikesini görenler aman bu barajı kaldıralım diyorlar.  Elbette kalksın varsın. Türkiye için bu baraj ağırdır diyen Bahçeli'ye şunu söylüyoruz; Siyaset bu kadar çelişkiyi, tutarsızlığı taşıyamaz. Allah hiçbir partiyi MHP'nin düştüğü bu tarihi tutarsızlık çelişki ve gelinen çaresizlik durumuna düşürmesin."

(ANKARA-DHA)

Etiketler CHP MHP seçim barajı