Erdoğan: Diktatör kalkıp seni arar mı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kandil’de ve Sincar’daki sorunu, oradaki otorite çözmezse biz buraları yerle bir ederiz. Bugüne kadar müttefiklik, stratejik ortak diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur" dedi. "Diktatör" açıklaması nedeniyle CHP'li Bülent Tezcan'a tepki gösteren Erdoğan, "Bu şahıs vuruldu, ben kendisini arayıp geçmiş olsun dedim. Diktatör kalkıp seni arar mı?" diye konuştu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Manisa'da katıldığı toplu açılış töreninde sınır ötesi operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. İki günde 9 kayıp verildiğini belirten Erdoğan, buna karşılık İHA ve SİHA'ların da desteğiyle 55 PKK'linin öldürüldüğünü söyledi. Erdoğan, "Kandil’de ve Sincar’daki sorunu oradaki otorite çözmezse biz buraları yerle bir ederiz. Bizim için teröristlerin yanındaki herkes teröristtir. Bugüne kadar müttefiklik stratejik ortak diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur" diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının özeti şöyle:

OPERASYONLARI HER AN BAŞKA BÖLGELERE YAYABİLİRİZ: İleri teknoloji ürünü araçlarla terörle mücadele yöntemimizi baştan başa değiştirdik. Buradan bir kez daha ilan ediyorum bizim için ülkemizin bekasından önemli başka hiçbir şey yoktur. Terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en doğal hakkımızdır. Terör tehditlerini sınırlarımızın dışında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda değiliz. Kandil’de ve Sincar’daki sorunu oradaki otorite çözmezse biz buraları yerle bir ederiz. Bizim için teröristlerin yanındaki herkes teröristtir. Bugüne kadar müttefiklik stratejik ortak diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz bu böyle biline. Başarıyla sürdürdüğümüz operasyonları her an diğer bölgelere yayabiliriz.

AVRUPA KAYIP MÜLTECİ ÇOCUKLARIN HESABINI VER: Bizim için başkalarının ne dediği değil kendi bekamız için neye ihtiyacımız olduğu önemlidir. Ey Avrupa sen PKK’ya, FETÖ’ye, DHKP-C’ye, DEAŞ’a destek vermeyi bırak da Avrupa’da kaybolan on binlerce mülteci çocuğun hesabını ver. Sadece Almanya’da 8 bin çocuk kaybolmuştur. Bu çocukların akıbeti bilinmemekle birlikte çoğunun suç şebekelerinin kurbanı olduğu tahmin ediliyor. Kayıp çocuklar konusunda dişe dokunur hiçbir çalışma yapama korumaya alarak demokrasiye hizmet ettiklerini söylüyorlar.

'DİKTATÖR SENİ ARAR MI?'

Erdoğan daha sonra Zorlu Holding'e ait tesisin açılışına katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, kendisi için "faşist diktatör" diyen CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'a tepki gösterdi. Erdoğan, "Kalkıp Recep Tayyip Erdoğan'a kalkıp faşist diktatör felan... Ya git yat aşağı ya! Bu şahıs vuruldu, ben kendisini arayıp geçmiş olsun dedim. Diktatör kalkıp seni arar mı?" dedi.

'BU KADAR GOL YİYEN BİR KALECİ VARKEN MUTLUYUZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa eden AK Partili belediye başkanlarıyla ilgili açıklamalarını eleştiren Erdoğan, "Kalkıp partimin bazı belediye başkanlarının istifası hakkında konuşuyor. Sana ne ya, sana ne? Sen kendi partine bak. Sen bir tane seçim kazandın mı onu söyle. Ama biz bu kadar çok gol yiyen bir kaleci varken mutluyuz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)