Erdoğan açıkladı: AKM yıkılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılacağını açıkladı. AKM'nin yerine yapılacak opera binasının lansmanını pazartesi günü yapacaklarını belirten Erdoğan "Oraya daha büyüğünü, çok çok farklı modern bir mimariyle yapacağız" dedi. Erdoğan, yeni binanın 2019 sonuna kadar tamamlanacağı bilgisini verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Taksim'de yıllardır restorasyon çalışması bekleyen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) akıbeti belli oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKM'nin yıkılarak, yerine 'daha modern bir mimariyle' opera binası inşa edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki 3. Turizm Şurası'nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

TURİZME DARBE VURDU: Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimize çok ciddi bir darbe vurmuştur. Turist sayımız geçtiğimiz yıl 25 milyona kadar gerilemiştir. Turizmde gelen turist sayısına paralel geliri elde edemiyoruz. İnsanlar artık iyi bir müzik dinlemek kadar, o müziğin nasıl icra edildiğini görmek istiyorlar. Gastronomi turizmi de rağbet gören bir turizm çeşididir. İnanç turizmi aynı şekilde insanların ilgisini çekmektedir. İnsanlar artık sadece dinlenmekle, gezmekle, yetinmiyor, gittikleri yerlerde hayatın her alanına ulaşmak, tecrübe etmek istiyorlar. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmeye önem veriyorlar. Bizimle aşık atabilecek denizi, dağları, ovaları, insanı başka bir güzelliğe sahip kaç ülke bulunabilir?

İSTANBUL'UN POTANSİYELİNİ KULLANAMIYORUZ: Kapısına gelene öyle ters bakan bir millet değiliz biz. Ülkemize gelen turiste gezdiği çarşıdan, aldığı otantik eşyadan ziyade Türk örfünü adetini sunduk sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. Biz İstanbul gibi mücevher değerinde bir şehrin potansiyelini dahi tam olarak kullanabilmiş değiliz. Son dönemde karşımıza çıkan ve çıkartılan engeller bizim için geleceğimizi inşa ederken dikkate alacağımız birer tecrübedir. Müşterisiz iş, motorsuz otomobile benzer. Görüntü tamamdır ama sizi hiçbir yere götüremez. Yapmamız gereken müşterinin haberdar olmasını sağlamak sonra bunu en güzel şekilde sunmaktır.

SEYAHAT UYARILARI: Türkiye son birkaç yıldır ekonomik saldırılara da maruz kalıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi art niyetli notlarını artık kimse ciddiye almıyor. Biz işimize bakacağız. Biz tüm dünyaya hakikatleri göstermenin, anlatmanın gayreti içinde olacağız.

AKM'NİN OLDUĞU YERİ YIKIYORUZ: Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Burası, Ankara'daki bizim yarı opera binası diyebileceğimiz bir kongre merkezimiz, 2 bin kişilik. Şimdi İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu yeri yıkıyoruz. Oraya daha büyüğünü, çok çok farklı modern bir mimariyi, pazartesi günü İstanbul'da lansmanını yapacağım toplantıyla duyuracağız. 2019'un sonuna kadar orada bir opera binasını İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İnşallah 2019 seçiminden önceye yetiştireceğiz.

(HABER MERKEZİ)