Bozdağ: Uğur tehdit edildiyse yargıya gidebilir

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Balıkesir Belediye Başkanlığı'ndan ve AK Parti'den istifa eden Ahmet Edip Uğur'un "Ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdahaleler var" sözlerine yanıt verdi: "AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez. Ama varsa öyle bir şey yasal yollar açıktır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bozdağ daha sonra gündemdeki konulara ilişkin soruları da yanıtladı.

'YANLIŞ HESAP ANKARA'DAN BAĞDAT'TAN TAHRAN'DAN DÖNDÜ'

Bozdağ, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yapılan bağımsızlık referandumundan sonra yaşanan gelişmelere ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı referandum kararı gayrimeşru bir karardır. Bu karar bölgeyi daha büyük sıkıntılara sokacak bir karardı. Gelinen noktada ortaya çıkan sonuçlar gösteriyor ki bu büyük bir yanlıştır. Yanlış hesap Ankara'dan Bağdat'tan Tahran'dan döndü. Barzani'nin yaptığı hatalarla yüzleşmesi şarttır. Referandumun iptal edilmesi şarttır. Barzani parti başkanlığından ayrılmadı. Yönetim başkanlığından istifa etti. Barzani ortaya çıkan fotoğraf karşısında önce referandumu dondurmak zorunda kalmıştır. Başka zorluklar yaşadığını da biz biliyoruz."

'TÜRKİYE'DEKİ TEK FAŞİST PARTİ CHP'DİR'

Bozdağ, bir soru üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın "Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de" sözlerine tepki gösterdi. Bozdağ, şunları söyledi:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Bülent Tezcan'ın sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir. Buradan şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki Türkiye'deki tek faşist parti CHP'dir. Geçmişine, faşist partilerle ilişkilerine baktığınızda bu açık ortadır. Nazi Almanyası ile Mussolini İtalyasi ile çok yakın ilişkileri olduğu bilinmektedir. Nazi Partis'nin marşı CHP'nin yemekhanesinde çalmıştır. Onlar da bu marşları dinleye dinleye yemek yemişlerdir. Türkiye cumhuriyeti devletinin faşist bir devlet olmadığının ve Türkiye'de bir faşistin bulunmadığının en büyük ispatı sayın Tezcan gibi birinin çıkıp bu edepsizliği yapmasıdır. Türkiye'de bir faşist olsaydı Bülent Tezcan böyle bir cümle sarf edemezdi. bu bile Türkiye'de faşist diktatörlüğün olmadığı en büyük ispatıdır.

Ahmet Edip Uğur: Ailemize kadar ulaşan tehdide varan müdahaleler varAhmet Edip Uğur: Ailemize kadar ulaşan tehdide varan müdahaleler var

'İSTİFA UĞUR'UN BİREYSEL TERCİHİDİR'

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasını ve istifa ediyorken ailesinin bile tehdit edildiği yolundaki açıklamalarını ise şöyle değerlendirdi:

"Öncelikle sayın Ahmet Edip Beyin istifasının hayırlı olmasını diliyorum. Değişim halkımızın bizden hem talebi hep beklentisidir. Onlarla ilgili bir değerlendirme yapmayı doğru görmeyiz. Yol arkadaşlığımız mezara kadar devam edecektir. Sayın Uğur'un partiden de istifa etmesi kendi bireysel tercihidir. Ona dair söyleyecek bir şeyimiz yok. AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi kabul edilemez. Ama varsa öyle bir şey yasal yollar açıktır. Bunu da kendisi değerlendirsin."

Bozdağ, soru üzerine TEOG yerine getirilecek yeni sistem ve taşeron işçilerle ilgili bir düzenlemenin, toplantıda gündeme gelmediğini söyledi. Bozdağ, 16 Nisan referandumuyla yapılan Anayasa değişikliğinin ardından çıkarılması beklenen uyum yasalarıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

Yaz saati uygulamasıyla ilgili bir soru üzerine Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz, Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına uygun bir düzenleme yaptı. Geçen sene yapılan uygulama bu yıl da devam etmektedir. Bununla ilgili torba yasaya da bir madde ekledik. Artık Bakanlar Kurulu kararı olmadan da düzenleme yapılabilecek. (HABER MERKEZİ)