Erdoğan: Kalmak yok gidiyoruz, hepimiz yolcuyuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her canlı fanidir vakti saati gelince muhakkak ölümü tadar ve tadacağız. Kalmak yok gidiyoruz. Hepimiz yolcuyuz" dedi. Erdoğan, Avusturya'nın Türkiyeli yolcuları köpekle aramasına da tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı'nda konuştu.

İzzetbegoviç'in ailesi ve yakınları ve Boşnak halkına başsağlığı dileyen Erdoğan, "Her canlı fanidir vakti saati gelince muhakkak ölümü tadar ve tadacağız. Kalmak yok gidiyoruz. Hepimiz yolcuyuz. Ancak bu dünyadan göçse bile insan eserleriyle yaşar. Aradan asırlar geçmesine rağmen Aliya'nın bugün halen yolumuzu aydınlatan kitaplar var."

'HOLLANDA'NIN YAMYAMLARIYLA NASIL SALDIRDIKLARINI GÖRDÜK'

Srebrenitsa katliamına da da değinen Erdoğan şunları söyledi:  Tüm dünyanın gözü önünde tam 3,5 yıl boyunca yüz binlerce vatandaşı vahşice katledilir. Srebrenitsa aslında bunlardan bir tanesi. Son seçimlerde Hollanda'nın o yamyamlarıyla bizim insanlarımıza nasıl saldırdıklarını gördük. Benim Trabzonlu Hollanda'da çalışan işçimizi köpeklerine saldırtmak suretiyle nasıl üzerine çullandırdıklarını gördük."

AVUSTURYA'YA TEPKİ: BÖYLE REZALET OLABİLİR Mİ?'

Havalimanında Türk yolculara ''köpekle arama'' yapan Avusturya'ya da tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye'ye gelecek olan Batı'daki benim vatandaşıma kalkıyorlar, köpeğe üzerini arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arayamıyor musun, kendin arasana. Bayansa, bayan polisine arat. Niye? Çünkü bunların karakterinde, cibilliyetinde bu var ama bir Müslüman'da bu olamaz çünkü Müslüman zulmetmez."

'AVRUPA'NIN KRONİKLEŞEN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ TÜRKİYE'DER'

"Türkiyesiz bir Avrupa'nın varacağı yer yalnızlıktır çaresizliktir iç çekişmelerdir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye Avrupa'ya muhtaç değildir asıl muhtaç durumda olan Avrupa'dır. Giderek kronikleşen sorunların reçetesi Türkiye'dir, Türkiye'nin tam üyeliğidir.'' (HABER MERKEZİ)