CHP: Avukat Çelik'e gözaltı ciddi bir kumpas

Avukat Celal Çelik'in gözaltına alınmasına CHP'den ilk tepki:  Dün Türkan Saylan’a yapılan neyse bugün Çelik’e yapılan da odur. Dünkü kumpas davalarında FETÖ’yle birlikte hareket edenler aynı kumpasları yapmaktadır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in ‘FETÖ’ suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bu ciddi bir kumpastır" dedi.

Tezcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şimdi evine gidiyorum, arama yapılıyormuş, bu ciddi bir kumpastır. FETÖ’nün en güçlü döneminde Celal Çelik, Yargıtay hâkimliğinden FETÖ’yle mücadele ederek istifa etmiştir. Dün Türkan Saylan’a yapılan neyse bugün Çelik’e yapılan da odur. FETÖ’nün uyguladığı aynı yöntemler uygulanmaktadır. İftira, yalan, uydurma bunların yöntemleri. Demek ki dünkü kumpas davalarında FETÖ’yle birlikte hareket edenler aynı kumpasları yapmaktadır. Yaşamında yolu hiç FETÖ'yle kesişmemiş bir isimdir Çelik. Buna yüksek sesle karşı çıkacağız. Serbest bırakılacağına inanıyoruz. Celal Çelik'in evinde FETÖ'cü diye arama yapılıyorsa bilin ki sokaktan geçen herkes aynı tehdit altındadır."

Çelik hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkartılmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gözaltındaKılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik gözaltında