AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal : Bu istifalar nöbet değişimidir

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Mahir Ünal'dan açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapıyor.

AK Parti'de devam eden istifalara değinen Ünal 'Bu bir bayrak, nöbet değişimi' açıklaması yaptı.

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

İSTİFALAR NORMAL: Kongre süreci de devam ediyor. İlçe kongrelerimiz devam ediyor. İstifa eden il başkanlarımız oldu. Bu arkadaşlarımız onurlu bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Bu kararı kendileri almışlardır. Bu arkadaşlarımız zor bir süreçte, illlerin il başkanlığı yapmış, başarı ile bu süreci tamamlamışlardır. Bu istifalar, normal, 15 yıl içerisinde AK Parti'nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Son 2 yıl içerisinde 200'e yakın AK Parti il başkanlığı değiştirilmiştir. Bu bir nöbet değişimi, bayrak yarışıdır. Buradan başka anlamlar çıkarılması da doğru değildir.  12 il başkanımız istifa etti. İstişareler devam ediyor.

ATLET KURULTAYI: Daha önceki yürüyüş ile bir bağlantı kurulup önümüzdeki kurultaya dönük bir algı düzenlemesi aslında. Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti. Adalet Kurultayı'nı atlet kurultayı ile özdeşleştirmek sanıyorum başarılı bir halkla ilişkiler faaliyeti değildir. Bir siyasetçinin atletle fotoğraf çektirilmesi başka bir şeydir. Bu vatandaştan birisi olmak demek değildir. "Haberim yokmuş gibi çek" kıvamında bir tasarım olduğu, birileri tarafından da dile getirilmesidir bu.

ALMAN HALKIYLA SORUN YAŞAMIYORUZ: Söz konusu kişi bir suçlu. Doğan Akhanlı döviz bürosuna dönük saldırıda, iş yeri sahibini öldürmek ve soygun gibi suçlar işlemiş bir kişi. Bu konuda kırmızı bültenle aranıyor.  Merkel'in açıklaması ile birlikte Interpol ilgili şahsı serbest bırakıyor. Türkiye'nin bir suçlu ile ilgili Interpol'e aranması yönünde talepte bulunması son derece normal, anormal olan Merkel'in açıklamasından sonra serbest bırakılmasıdır. Bu konuda sayın İçişleri Bakanımız da bir açıklama yaptı. Biz Alman halkı ile bir sorun yaşamıyoruz.  Almanya-Türkiye ilişkilerinde öne çıkan olaylarla ilgili bir kronoloji. Son iki yılda Almanya'nın Türkiye'ye dönük, Can Dündar'la başlayan, 16 Nisan halk oylamasında Hayır kampanyası yürütülmesine varıncaya kadar 50'nin üzerinde konu var. Burada, tek tek. Bu kronolojiyi size verebilirim.