İddia: AK Parti idamda topu CHP'ye atacak

İdam tartışmalarında iktidarın 367 zorunluluğu nedeniyle topu CHP'ye atacağı iddia edildi: AK Parti idam konusunda topu CHP’ye atarak tartışmaları sonlandırmayı planlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akıncı Üssü davasının başlamasıyla yeniden gündeme gelen idam tartışmasında AK Parti'nin izleyeceği stratejisinin 'topu CHP'ye atmak' olacağı iddia edildi.

ANKA’dan Besti Karalar’ın haberine göre, AK Parti FETÖ davasının başlaması ile yeniden gündeme gelen idamın getirilmesine ilişkin tartışmaları halka Ekim ayında anlatacak. İdamın yeniden getirilmesinin Anayasa değişikliği ve 367 oyla geçmesinin şart olduğunu halka anlatacak olan AK Parti, MHP destek verse bile 367’nin bulunmayacağını anlatacak.

CHP’SİZ İDAM BU DÖNEM MECLİS’TEN GEÇMİYOR

Ekim ayında idamın yeniden getirilmesine ilişkin Meclis’teki siyasi partilere, özellikle MHP ve CHP’ye çağrıda bulunacak olan AK Parti, MHP’nin destek vereceğinden emin ancak, CHP'nin idama karşı çıktığı için “hayır” diyeceğini tahmin ediyor. Dolayısıyla CHP’nin destek vermediği ve 367’nin aranacağı bir anayasa değişikliğinin mümkün olmayacağını halka anlatacak.

AK Parti, Ekim ayında CHP ve MHP’ye anayasa değişikliği için çağrıda bulunacak. AK Parti, özellikle CHP’den idamın yeniden getirilmesi için desteğini isteyecek. CHP “hayır” derse halka, “Bu iş CHP destek vermeden olmuyor. Biz idamı halkın oyuyla değil, Meclis’in kararı ile geçirmek istiyoruz. Ancak MHP ve bizim oyumuz yetmiyor. Dolayısıyla idamı getirmek için yeteri kadar milletvekilimiz yok” diyecek. AK Parti idam konusunda topu CHP’ye atarak tartışmaları sonlandırmayı planlıyor.

'MECLİS' VURGULANACAK

İdam çağrılarına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Meclis’ten geçsin onaylarım” sözlerinin arkasında da, aslında idama sıcak bakmadığı için bu açıklamayı yaptığı söyleniyor. Dolayısıyla Hükümet ve Parti yönetiminden aynı şekilde “Meclis karar verirse” söylemini kullanmalarını istediği belirtiliyor.

Etiketler CHP MHP AK Parti idam