İçtüzük alt komisyona gönderildi

Ak Parti ve MHP'nin hazırladığı, CHP ve HDP'nin tepki gösterdiği Meclis İçtüzük Değişikliği Teklifi alt komisyona gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti ve MHP’nin ortak imzayla hazırladığı referandumla uyumlu 18 maddelik iç tüzük değişikliği teklifi görüşmeleri TBMM Anayasa Komisyonunda başladı.

Görüşmelerin ilk gününde iç tüzük teklifinin alt komisyona gönderilmesine karar verildi.

Görüşmeler 14 Temmuz Cuma günü yapılacak.

HDP: ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

HDP'den yapılan açıklamada, içtüzük değişiklik teklifine tepki gösterildi. Açıklamada, şöyle denildi: "Meclis’te, yasama organının anayasası sayılan içtüzük, AKP-MHP koalisyonu eliyle ve dayatmasıyla, gizli pazarlıklar eşliğinde değiştirilmek istenmektedir. Bu teklifi var olan ceberut, baskıcı ve yasakçı anayasayı bile çiğnemektedir. 12 Eylül 1980 darbecisi Kenan Evren’in yapamadıklarını 20 Temmuz 2016 darbecileri yapmaya çalışmaktadır.

Muhalefetin yasa yapma ve denetleme hakkı ağır bir saldırı altındadır. Hiçbir muhalefet partisi kendi söz hakkını gasp eden ve kürsü dokunulmazlığını bertaraf eden bu düzenlemelere ‘evet’ diyemez. Meclis’i meclis yapan muhalefet partileridir. Yürütme organının faaliyetlerini denetleyen muhalefet partileridir. Bunları etkisizleştirmek Meclis’i meclis olmaktan çıkarmak demektir. Bu teklif geçerli olursa, Meclis yasalara imza atan bir noterlik kurumuna dönüşecektir.

Bu içtüzük değişiklik teklifini ve sonuçlarını asla kabullenmeyeceğiz. Bizleri yasaklarla susturamazsınız."

(DUVAR)