'OHAL, Suriyelilere yönelik saldırıları artırıyor'

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan: OHAL, Suriyelilere saldırılarda ciddi sorun yaratıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Demetevler semtinde Suriyeli mültecilere yönelik geliştirilen linç girişimi ve Sakarya ili Kaynarca ilçesinde meydana gelen Suriyeli 7 aylık hamile bir kadının, 10 yaşındaki çocuğu ile beraber kaçırılıp tecavüz edildikten sonra çocuğuyla beraber katledilmesi gündemdeki yerini koruyor. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, OHAL ile birlikte toplumsal travma halinin Suriyelilere yönelik linç olaylarının artmasında etkili olduğunu söyleyerek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

'OHAL, MÜLTECİLERE YAKLAŞIMDA CİDDİ SORUNLAR YARATIYOR'

Doğan, “Türkiye halklarının son zamanlarda OHAL ile beraber yaşadığı toplumsal travma hali, Suriyelilere yönelik linç olaylarının da artmasına neden olduğunu, toplumsal travma, toplumun diğer tüm kesimlerince farklı sorunlar doğururken, Suriyeli mültecilere yaklaşımda da bu paralelde ciddi sorunlar yaratmaktadır” diyerek Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. "OHAL uygulamalarının, toplumsal şiddet ve kaosu artırdığı uzman görüşlerince sabit iken, Türkiye'de toplumsal travma halini derinleştiren OHAL uygulamaları ne zaman son bulacaktır" diye soran Müslüm Doğan, Ankara Demetevler ve Sakarya'da yaşanan olaylardan hareketle özel bir politika olup olmadığını sordu.

Doğan ayrıca, Suriyeliler için kısa, orta ve uzun vadede ne tür çalışmalar yapıldığı ve sosyal medya üzerinden provokasyon yapan kaç kişi hakkında soruşturma açıldığını, sonuçlarının ne olduğu sorularını yöneltti. (HABER MERKEZİ)