Duvar Arkası: Cumhurbaşkanı ve Başbakan hangi isimlerde uzlaşamıyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kabinede olmaları konusunda uzlaşamadığı iki bakan var... Başbakanlık personeli 'kapatma'dan önce kendisini atacak kurum arıyor... Erdoğan'ın bel fıtığına karşı başvurduğu iki spor... Barış Akademisyenleri son ihraçları nasıl değerlendiriyor? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN’IN UZLAŞAMADIĞI İKİ İSİM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın kabine revizyonu konusunda uzlaşamadığı bir süredir konuşuluyordu. 20 Haziran’da, Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım bu soruya şu yanıtı vermişti, “Bakın çok iddialı bir şey söylüyorum, Cumhurbaşkanı ile aramızda hiçbir sorun olmaz.” Ancak AK Parti kulislerinden hem Erdoğan’a hem de Yıldırım’a yakın isimlerden öğrendiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında ciddi bir anlaşmazlık olduğu doğru. Konu ise kabinedeki iki bakan…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ı değiştirmek istediğini, Başbakan Yıldırım’ın ise direndiğini anlatan kaynaklar, Ulaştırma Bakanlığı’nın Binali Yıldırım için 'bambaşka' bir anlamı olduğuna dikkat çekiyorlar. Binali Yıldırım 58, 59, 60, 61 ve 64’üncü Hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştı. AK Partili kaynağımızın yorumu ise şöyle, ‘Kimin kazanacağının zaten belli olduğu bu gerilimin kamuoyuna yansımaması için iki taraf da azami gayret sarf ediyor.”

basbakanlik .

'BAŞBAKANLIK'TA  KEPENKLER ERKEN KAPATILDI’

Başbakan Binali Yıldırım 22 Haziran Perşembe günü Başbakanlık personeline bir iftar yemeği verdi. Başbakan Yıldırım’ın o yemekte personele bir konuşma yaptığı ve şunları söylediği yansıdı basına, “Mübarek günler, sayılı günler geldi geçti. Yarın, öbür gün ve bayramdayız inşallah. Ülkemizin demokrasisi ve bağımsızlığı için şehit olan bütün vatandaşlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Allah, bir daha felaketlerle bizi imtihan etmesin."

Başbakan’ın konuşmasının kamuoyuna yansımayan bölümünde ise “29 ay sonra Başbakanlık’ı kapatıyoruz” dediği ve o sırada personelin matem havasına büründüğü bize gelen bilgiler arasında. Başbakan’ın işaret ettiği tarih, Kasım 2019’da gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimi. Siyasi kulislerde konuşulana göre o tarihe kadar Başbakanlık personelinin nasıl çalıştırılacağı bürokrasinin şu an en büyük sorunu. Personelin kapanacak kurumdan kaçmak için harıl harıl kendisine yer aradığı, fırsatını bulanların başka kurumlara geçiş yaptığı bir süredir konuşuluyordu. Bugünlerde ise ‘Başbakanlık kepenkleri erken kapattı’ yorumu yapılıyor Ankara kulislerinde.

erdogan .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bel fıtığı sorunu olduğu biliniyor. Yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerini aralıksız sürdüren Erdoğan’ın bu tempoya bel fıtığıyla nasıl dayandığı merak ediliyordu. Öğrendiğimize göre Erdoğan düzenli olarak yüzüyor ve basketbol oynuyor.

Basketbol sevgisi yakın çevresi tarafından bilinen ve fırsat buldukça arkadaşlarıyla basketbol oynayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zaman zaman eşlik ettiğini öğrendik.

terzison .

BARIŞ AKADEMİSYENLERİNİN GÜNDEMİ

Akademi camiası geçen hafta İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden gelen haberle sarsıldı. 12 ‘barış bildirisi imzacısı’ akademisyenin açığa alınması siyasi iktidarın ‘barış akademisyenleri’ne yönelik tutumunda değişiklik olmayacağının işareti olarak yorumlandı. Ankara Üniversitesi başta olmak üzere kimi üniversitelerde rektörler ‘barış akademisyenleri’ne yönelik ‘tahammülsüz’ bir tutum sergilerken az sayıda üniversitede bugüne kadar yasal sürecin dışına çıkılmadı. Akademi kulislerinde konuşulanlara göre bu rektörlere YÖK’ten baskı yapılıyor. YÖK yetkililerinin 'siyasi iktidar da bize baskı yapıyor' diyerek rektörleri ‘barış akademisyenleri’ni ihraç listelerine yazması için ısrar ettiği konuşuluyor.