Duvar Arkası: Kürt Ahmet nöbete!

TBMM yönetiminde her nöbeti devralan Ahmet Aydın'dan kendi durumu için ilginç yorum... CHP'liler yürüyüşe çıkınca bir Sanayi Bakanlığı uzmanından gelen 'fırsat bu fırsat' önerisi... Savaş dizileri için 'örtülü ödenek' mi var? Kılıçdaroğlu yürüyünce yaz KHK'sı düşer mi? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

AHMET AYDIN: KÜRT AHMET NÖBETE!

Meclis Başkanvekilleri bir takvime ve nöbet çizelgesine göre Meclis Genel Kurulu’nu yönetirler. Son zamanlarda o koltukta en sık görünen isim ise AK Partili Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın. Ayşenur Bahçekapılı’nın geciktiği Genel Kurul’da nöbeti Aydın devralmıştı. CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Genel Kurul’u terk etme kararı alan partisinin kararına uyan Akif Hamzaçebi’nin yerine de Aydın geçti. Meclis kulisinde olağanüstü durumlarda derhal kürsüye çıkan Aydın’ın frakının her an ütülü ve askıda beklediği esprileri yapılırken Aydın’ın bu duruma yorumu “Kürt Ahmet nöbete!” şeklinde oldu.

Toplumsal yaşamdaki ayrımcılığın ifadesi olarak bilinen “Alavere dalavere Kürt Mehmet nöbete” deyimi bugünlerde Meclis kulislerinde bizzat Ahmet Aydın tarafından “Kürt Ahmet nöbete!” diye seslendiriliyor. HDP milletvekili Nursel Aydoğan’ın milletvekilliğinin düşürüldüğü Genel Kurul’da kararı okuyan Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’a HDP Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Size, bir Kürt’e okuttukları için ayrıca mutlu olun! Tarih sizi affetmeyecek!” sözleriyle tepki göstermişti.

meclis .

UYANIK UZMAN: HAZIR CHP’LİLER YOKKEN…

Zeytinliklerin yatırıma açılması yönündeki düzenleme, önceki haftanın en çok tartışılan konularındandı. Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanun Tasarısı'nda zeytinliklerle ilgili düzenleme kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri çekilmişti. Tasarının Genel Kurul görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması haberi üzerine CHP milletvekilleri oturumu terk ettiler ancak tasarının görüşmeleri ertelenmedi. Bu gelişmeler yaşanırken tasarının görüşmeleri için Meclis’te bulunan bir Sanayi Bakanlığı uzmanı ile Bakanlık bürokratı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Uzman, “Efendim CHP’liler yokmuş madem şu zeytinlik maddesini fırsattan istifade yeniden getirsek!” dedi. Bakanlık bürokratının yanıtı ise netti, “Bir anlaşma yapıldı. Bu, centilmenliğe yakışmaz!”

isimsiz7 .

SAVAŞ DİZİLERİNE ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN DESTEK İDDİASI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekranlar bordo bereli, hâkî renk üniformalı, kamuflajlı, silahlı, savaşlı asker dizilerinden geçilmiyor. Bu dizilerin danışmanları, ekranlardan tanınan güvenlik uzmanları Mete Yarar, Abdullah Ağar gibi eski askerler. Kanal D’de yayınlanan ‘İsimsizler’e, Star TV’deki ‘Söz’e ve Fox TV’deki ‘Savaşçı’ya Genelkurmay Başkanlığı, kışlada çekim izninden Skorsky helikopterlerin kullanımına kadar her türlü desteği veriyor. Dizi camiasında konuşulanlara göre şu sıralar koltuğunun altına bir ‘Özel Kuvvetler’ veya asker dizisi senaryosu alan Genelkurmay’ın yolunu tutuyor; çünkü senaryolar önce Genelkurmay’ın onayından geçiyor.Yapımcıların iştihanı arttıran, TSK’nın lojistik desteği gibi görünse de iddiaya göre Milli Savunma Bakanlığı bu dizilere örtülü ödenekten para aktarıyor.

Eski adıyla Genelkurmay Psikolojik Harp Dairesi, sonraki adıyla Seferberlik Tetkik Kurulu, Kozmik Oda baskınından sonra 2013 yılı sonunda lağvedilmişti. Savaş döneminde gayri nizami harp için örgütlenen ve Türkiye genelinde 16 tane olduğu öne sürülen Seferberlik Tetkik Kurullarının lağvedilmesinin ardından bu boşluğun nasıl doldurulacağına dair türlü senaryolar konuşulmuştu. Televizyonlarda bir anda sökün eden bu dizileri görünce o boşluğun doldurulduğu, TV dizilerinin de bu yeni yapının eseri olduğu yorumu yapılıyor.

kılıçdar .

KILIÇDAROĞLU YÜRÜDÜ, 'YAZ KHK'SI' ÇIKMAZ MI?

Olağanüstü Hal, hayatımıza KHK(Kanun Hükmünde Kararnameler)’leri soktu. Her kararname ile onlarca kurum kapandı, binlerce kişi işinden oldu, iş yerlerinde huzur kalmadı. Son birkaç aydır, Hükümetin yaz döneminde, kalabalık bir isim listesinin bulunduğu KHK çıkaracağı öne sürülüyordu. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ siyasetteki bazı hesapları değiştirmiş görünüyor. İhraç edilmeyi bekleyen bir akademisyenin yorumu şu şekildeydi, “Bu süreçte daha fazla tepki almak istemezler. FETÖ’cü olmayan ve Hükümet’i eleştiren isimlerin ihracı böyle bir ortamda ses getirir ve bu tepkiler Kılıçdaroğlu’na desteğe dönüşür diye çekinirler.”