CHP Sözcüsü Bülent Tezcan: Hulusi Akar'ın açıklamaları gayriciddi

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın darbe girişimi hakkındaki ifadesini değerlendirdi. Tezcan, "Ciddi bir şey yok. Böyle bir ciddi olayda verilebilecek en gayriciddi cevaplardır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "15 Temmuz'un en büyük kahramanlarından biri de gençlerimizdir. O gece oraya gelenler, Gezi Parkı'nın gençleri değildi. O gece oraya gelenler, vatanını, milletini seven; bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi" açıklamasını eleştiren Tezcan, şunları söyledi:

"AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan, Ensar Vakfı'nda yaptığı konuşmada yaşam tarzı farklılıkları üzerinden gençleri kamplaştırmanın bir yeni adımını atmıştır. Sayın Erdoğan'ın ayrıştırma dili, artarak, devam etmektedir. Bu konuşmada, özellikle Gezi gençliğiyle 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele eden gençlerimiz karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Gezi gençliği de demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmıştır 15 Temmuz gençliği de. Aklınızı başınıza alın. Ülkenin gençlerini böyle yapay eksenlerde ayırmaya çalışmak, yeni bir çatışmanın kapısını açar"

'BU RAPOR BİR GİZLEME ARACI'

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun açıkladığı ön raporla ilgili ayrıntılı değerlendirme yaptıklarını belirten Tezcan, "Önümüzdeki hafta da komisyon üyesi arkadaşlarımız, ayrıntılı olarak kendi raporlarını, kendi açıklamalarını kamuoyuyla paylaşacak" dedi.

Komisyon raporunun darbe girişiminin siyasi ayağını gizlemeye çalıştığını savunan Tezcan, "Buna rapor, demek doğru değil. Bir gizleme, kamuflaj aracı olarak bu ön rapor hazırlanmaya çalışılmıştır. AK Parti'nin FETÖ ile ittifakını unutturma ve saklama telaşı içerisinde hazırlanmış bir rapordur" diye konuştu.

'AK PARTİ HÜKÜMETİ FETÖ'YÜ DEVLETE YERLEŞTİRMİŞTİR'

Raporda telaş sezdiklerini kaydeden Bülent Tezcan, "Rapora baktığınızda şu telaşı seziyorsunuz. FETÖ, cemaat her neyse önceki bütün hükümetler döneminde varmış; AK Parti döneminde kucağında bunu bulmuş. Bu algıyı kurgulamaya dönük bir raporla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"FETÖ"nün önceki hükümetler döneminde devlete sızmış olabileceğini dile getiren Tezcan, şöyle konuştu:

"Ama AK Parti dönemi için sızmadan bahsedilemez. Tam tersine AK Parti'nin FETÖ'yü doğrudan doğruya devlete yerleştirmesi söz konusudur. Evet, AK Parti döneminde bir sızma yoktur; çünkü yerleştirme vardır. İttifak halinde devleti yönetme anlayışı ve kararlılığı vardır. İttifak halinde bütün muhalifleri yok etme anlayışı vardır. 'AK Parti hükümetine FETÖ sızdı' denemez diyorlar. Doğrudur; çünkü AK Parti hükümeti, FETÖ'yü devlete yerleştirmiştir."

'83 İL OLSUN'

Cizre ve Yüksekova'nın il yapılmasına yönelik çalışmalara değinen Tezcan, "81 il değil, 83 il olur. Cizre ve Yüksekova'nın il olmasının bedeli, diğer iki ilimizi il statüsünden çıkarmak olmamalıdır. Oralar il olarak kalsın. Cizre ve Yüksekova da il haline dönüştürülsün. Buna destek oluruz" dedi.

'ORGENERAL AKAR'IN CEVAPLARI GAYRİCİDDİ'

CHP Sözcüsü Tezcan, açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tezcan'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun sorularına verdiği yanıtlar hakkında görüşü soruldu.

Akar'ın komisyona gelerek ifade vermesi gerektiğini belirten Tezcan, "8 sayfa açıklama, dişe dokunur bir şey yok. Ciddi bir şey yok. Böyle bir ciddi olayda verilebilecek en gayriciddi cevaplardır, diye düşünüyorum" diye yanıt verdi. (ANKARA/DHA)