CHP, AK Parti kongresine temsilci göndermeyecek

AK Parti kongresine davet edilen CHP, kongreye katılmayacaklarını açıkladı. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Anayasanın açıkça ihlal edileceği kongreye katılmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, yarın yapılacak AK Parti kongresine katılmayacaklarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, AK Parti kongresi için davetiye gönderen Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongrede AK Parti Genel Başkanlığı'na adaya olacağını hatırlatan Tezcan, bu durumun tarafsızlık ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun “seçilen cumhurbaşkanının partisi ile bağının kesileceğine” dair maddesinin yürürlükte olduğunu kaydeden Tezcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tarafsız cumhurbaşkanı niteliği ile bağdaşması mümkün olmayan parti genel başkanlığını tescil edecek, 'tek adam rejimi' arzusunu gerçekleştirmeye dönük bu kongrede bulunmak siyasal ilkelerimiz ve meşruiyet anlayışımıza uygun değildir.

Bu nedenle, faaliyetlerini Anayasa ve kanun hükümleri çerçevesinde sürdürmekle yükümlü bulunan bir siyasi partinin, anayasanın açıkça ihlal edileceği kongresine katılmayacağız."

AK Parti tüzüğüne 'mankurt' benzetmesiAK Parti tüzüğüne 'mankurt' benzetmesi

Abdullah Gül, AK Parti kongresine katılmayacakAbdullah Gül, AK Parti kongresine katılmayacak