Kayyım Tahir Elçi parkının adını değiştirdi

Kayyım atanan Çatak Belediyesi, Tahir Elçi’nin isminin verildiği parkın adını değiştirdi. Parka bir korucunun ismini verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın Çatak Belediyesi’ne kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır'ın Sur ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi’nin isminin verildiği parkın adını değiştirdi.

Kayyım sarı, kırmızı, yeşil köprüyü boyattıKayyım sarı, kırmızı, yeşil köprüyü boyattı

Dihaber'de yer alan habere göre, DBP tarafından Adnan Menderes Mahallesi’nde yapılan ve “Westaniya Parezer Tahir Elçi” isminin meclis kararıyla verildiği parkın adı, 2016 yılında ilçede yaşamını yitiren korucu Ali Oğün’ün adının verildiği “Şehit GK Ali Ogün Parkı” olarak değiştirildi. Kayyım Akgül, göreve başlar başlamaz ilçe merkezinden geçen ve DBP’li yönetim tarafından gökkuşağı renklerine boyanan Çatak çayının etrafındaki korkulukları kırmızı beyaz renge boyatmıştı.

DİYARBAKIR BAROSU: BELLEKLERDEN SİLEMEZSİNİZ

Diyarbakır Barosu da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Tahir Elçi'yi belleklerden silemezsiniz" dedi. Baro'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Tahir Elçi; hukuka, insan haklarına ve tarihi/kültürel değerlere çok önemli katkılar sunmuş bir hukukçu ve entelektüeldi. Tam da bu sebeplerle Av. Tahir Elçi'nin ismi birçok şehirde sokaklara, caddelere, parklara ve başkaca mekanlara verilmiştir. Kuşkusuz buradaki amaç Av. Tahir Elçi'ye duyulan vefayı göstermek ve toplumsal belleği canlı tutmak olmuştur. Tüm bunlar gözetilmeden İçişleri Bakanlığınca atanan bir kamu görevlisinin toplumsal, insani ve vicdani değerleri hiçe sayarak yapmış olduğu bu idari tasarruf, her şeyden önce hukuka, insan haklarına, tarihi/kültürel değerlere apaçık bir saldırı olduğu gibi, Av. Tahir Elçi'nin manevi şahsiyetine de saygısızlıktır" denildi. Baro, 'ebedi başkanı' Elçi'nin şahsında bu değerlere yapılan saldırıyı kabul edilemez bulduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı'nı 'bir an önce bu yanlıştan dönmeye' davet etti. Açıklamada, "Tüm kamu otoriteleri ve İçişleri Bakanlığı'nın Av. Tahir Elçi ile ilgili öncelikli görevi Av. Tahir Elçi'yi katleden fail/faillerin bir an önce ortaya çıkartılmasıdır, Av. Tahir Elçi'yi belleklerden silmeye çalışmak değildir. Diyarbakır Barosu ve kamuoyu Av. Tahir Elçi isminin yarattığı 'rahatsızlığın' sebebini ve bu değişikliğin amacını merak etmektedir" denildi.

Diyarbakır Barosu'nun açıklamasında, "söz konusu saygısız ve haksız idari işlemin iptali için yargısal makamlara başvuru yapılacağı da duyuruldu. (HABER MERKEZİ)