Kılıçdaroğlu: Saray düğmeye bastı, milletvekili arkadaşlarımız alet oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın durumunu görüşmek üzere toplanan Parti Meclisi’nde konuştu. Kılıçdaroğlu, “Saray düğmeye bastı, bazı milletvekili arkadaşlarımız da buna alet oldu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Akşam gazetesine verdiği röportajda “Kılıçdaroğlu referandum kampanyasında ‘tek adama karşıyız’ propagandası yaptı ama kendisi tek adam oldu” dediği için Parti Meclisi (PM) tarafından ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Deniz Baykal, Fikri Sağlar, Muharrem İnce’nin çıkışları ile Selin Sayek Böke’nin Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifasını isim vermeden değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Saray düğmeye bastı ve bazı milletvekili arkadaşlarımız buna alet oldu” dedi. Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar’ın röportajı Akşam gazetesine vermesini de ayrıca eleştirdi. Fikri Sağlar, Akşam gazetesine konuştuğunu bilmediğini söyledi, "üzgünüm" dedi.

Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden ayrılan ancak Parti Meclisi üyeliği devam eden Selin Sayek Böke de toplantıda söz aldı. Sayek Böke, Genel Başkan ile fikir ayrılıkları yaşadığını, bu koşullarda o makamda oturmasının etik olmadığını, aslında “sine-i millet” açıklamasından sonra yaşananların ardından istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan bir Parti Meclisi üyesi Sayek Böke’ye, Parti Meclisi’ne Kılıçdaroğlu’nun listesinden girdiğini hatırlatarak etik olanın buradan da istifa etmesi olduğunu ifade etti.

CHP PM, Fikri Sağlar’ın ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)’na sevki için gizli oylama yaptı. Karar, 19’a karşı 38 oyla alındı. Böylece Sağlar, “kesin ihraç” talebiyle YDK’ya gönderilmiş oldu. Tüzüğe göre Sağlar’ın savunması istenecek ve son kararı YDK verecek. (DUVAR)