Başbakan Yıldırım'dan kabine revizyonu açıklaması

Referandumun ardından gündeme gelen kabine revizyonu iddialarına Başbakan Binali Yıldırım'dan da dolaylı doğrulama geldi: Şartlar oluştuğunda, ihtiyaç olduğunda bakanlarda da değişikliğe gidilebilir, bunu da Cumhurbaşkanımızla istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım,  anayasa değişikliğinin tam olarak 3 Kasım 2019'da tamamlanacağını, bu tarihte yapılacak genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye gireceğini belirtti.

Bloomberg International'a mülakat veren Yıldırım, referandumun ardından gündeme gelen kabine değişikliğine dair açıklamalarda bulundu. Referandum sonrasında kabine değişikliğine gidileceğinin sinyallerini veren Yıldırım, "Şartlar oluştuğunda, ihtiyaç olduğunda bakanlarda da değişikliğe gidilebilir, bunu da sayın Cumhurbaşkanımızla istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz. İsimler, kimin gelip kimin gideceği hakkında konuşmam doğru olmaz. Zaman zaman kabineye taze kan vermek demokrasinin gerekliliğidir" dedi.

DEMİRYOLLARINA 100 MİLYAR

Mali disiplini elden bırakmayacaklarını ve yapısal reformlara kararlılıkla devam edeceklerini anlatan Yıldırım, teşviklerin süreceğini belirtti. Ayrıca 10 yıl içinde demiryollarına asgari 100 milyar TL civarında yatırım yapılacağını söyledi.

'AB'NİN KARARINI GÖRELİM'

AB'ye üyelik konusunda ise Başbakan, AB'nin Türkiye'yle 'tamam mı, devam mı' kararını vermesi gerektiğini belirterek "O kararı görelim sonrasında biz de yolumuzu belirleriz" değerlendirmesini yaptı.

'ERKEN SEÇİMDEN HOŞLANMIYORUZ'

"İlke olarak, erken seçimlerden hoşlanmıyoruz, çünkü erken seçimler belirsizlik getiriyor" diyen Yıldırım, "Şu anda bizi erken seçime götürecek bir şey yok" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın YSK'nın kesin seçim sonuçlarını açıklamasının ardından AKP üyesi olma ihtimaline de değinen Yıldırım "İlk adım, cumhurbaşkanımızı tekrar partiye üye yapmak. Daha önce hiç olağanüstü bir kongre olamayacağımızı söylemedim" dedi.

(Kaynak: Evrensel)