'Meclis'te MHP'den, sandıkta Doğu'dan Allah razı olsun'

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu: "15 yılda yaptıklarımızı 3-5 yılda yapabilecek bir sistem değişikliğine geçtik. Bunun kazananının Türkiye olması için ter akıtacağız. Bizim için iş yeni başlıyor...”

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anayasa referandumu bitti, tartışmaları sürüyor. Bir tarafta Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı (YSK) mühürsüz oy kararına tepkiler diğer tarafta seçmenin verdiği mesaj masaya yatırılıyor. Evet-Hayır cephesinde de tüm siyasi partiler sonuçları il il analize başladı. Bunların içinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerde öne geçen “Hayır” oyları önemli bir başlık oluşturuyor.

AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu ile referandum sonuçlarını konuştuk. Referandum sonuçlarıyla ilgili meşruiyet tartışmalarını reddeden Gündoğdu, “Kriter yüzde 50 artı 1’dir. Üstelik burada yüzde 50 artı milyon var. Bizdeki durgunluk nakavtla galibiyete alışmaktan. Ama sonuçta kazanılmış bir referandum var” dedi.

'CHP YALOVA BELEDİYESİ'Nİ 1 OY FARKLA KAZANDI'

CHP’nin itirazlarını “hazımsızlık” olarak nitelendiren Gündoğdu, “Demokrasinin kuralları belli, şikayet edilecek merci hukuk, hukukun vereceği karar da hukuki” diyerek YSK’nın itirazları reddettiği karara dikkat çekti. CHP’nin sine-i millet tartışmasını eleştiren Gündoğdu şunları söyledi: “Hayır cephesinde birlikte oldukları şerli yapılardan ayrılırlarsa zaten milletin bir karar verdiğini görürler. Sine-i millete dönmek ne? Bu kararı millet verdi. Bahçeli’nin 15 Temmuz sonrası 'vatan olmazsa partinin bir anlamı olmaz' diyerek verdiği omuz Meclis’te karşılık buldu. Milletin önüne gönderilen paket onay aldı. Gerisi teferruattır. Yarın oranlar unutulur 'evet'in kalıcılığı konuşulur. CHP Yalova Belediyesi’ni 1 oyla kazandığında büyük zaferdi, şimdi yüzde 51.4 evet zafer değil mi?"

'ALLAH MHP’DEN RAZI OLSUN'

Partinin yetkili organlarında referandum sonucunun tüm yönleriyle ele alındığını söyleyen Gündoğdu şu değerlendirmeyi yaptı: “Yüzde 51.4 AKP-MHP oyu olarak değerlendirilip diğerlerini CHP-HDP olarak sayarsanız bu tartışmanın içinden çıkamazsınız. Almanya'da Bild bile Türkçe manşet atıp 'hayır' kampanyası yürüttü. PKK, FETÖ, Hollanda, Danimarka 'hayır' kampanyası yürüttü. Biz olaya şöyle yaklaşırız. 90 yıllık çift başlı, Türkiye’ye bedeller ödeten parlamenter sistemden kurtulmak gerekiyordu. Biz bu işe başladığımızda destek yüzde 40 bile değildi. Milletin belleğinde çok büyük ihtiyaç gözükmüyordu. Ama devleti yönetirken acil sorun gördüğümüz bu konuyu milletimize anlatarak 'evet'i çıkardık. Meclis boyutunda 'Allah MHP den razı olsun' demek lazım. Sandık boyutunda doğu ve güneydoğuda, PKK ve HDP’nin çözüm sürecine ihanetini gören milletin bugün devletine sahip çıkmasını özel olarak ele almak lazım. Ayrıca nerelerde eksik bıraktık, ekonomi mi, istihdam mı, paralelle mücadele mi? Bunların hepsi de konuşulabilir. Ama önemli olan tek şey şu: Biz ne 'evet' ne de 'hayır' diyeni birbirinden ayırmayacağız. 'Hayır' diyen de 'evet' demiş gibi makbul vatandaştır. Aynı gemide yaşıyoruz birlikte Türkiye’yiz.”

'BİZİM İÇİN İŞ YENİ BAŞLIYOR'

Referandum sonrası “Kazanan Türkiye” sözünün rastgele bir söz olmadığını söyleyen Gündoğdu, “15 yılda yaptıklarımızı CHP’lisi de HDP’lisi de söylüyor. Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerden daha fazla hizmeti 15 yılda yaptık. 15 yılda yaptıklarımızı 3 yılda 5 yılda yapabilecek bir sistem değişikliğine geçtik. Bu sistem değişikliğinin her açıdan kazananın Türkiye olması için ter akıtacağız. Bizim için iş yeni başlıyor” dedi.