Yıldırım: Alçak! Sen kimsin?

Başbakan Yıldırım, CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a ağır ifadelerle yüklendi. Yıldırım, "Evet'çileri İzmir'den denize dökecekmiş. Alçak! Sen kimsin?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, referandum çerçevesinde İzmir'de temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirdi. Anayasa değişikliği için 'evet oyu isteyen Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'u ağır ifadelerle eleştirdi. Yıldırım, şunları söyledi:

"CHP niye karşı çıkıyor? Bunlar halkın iradesine, gücüne inanmıyorlar. Bunlar ömrü boyunca hep dumanlı havalarda iş yapmayı severler, çalışarak milletini desteğini alıp iktidara olmak bunların hayali değil. Gece gündüz demeden vatandaşlara sürekli korku, tehdit. Bir tane milletvekilleri 'Evet'çileri İzmir'den denize dökecekmiş. Alçak! Sen kimsin? İzmir seni ne yapacağını bilir. Bakın İzmir kimi denize dökeceğini iyi bilir. İzmir, Yunan'ı denize döktü. Şimdi de teröristleri denize dökecek. Bu milletin başını ağrıtan, acı çektiren bütün terör örgütlerinin canına okuyacak İzmir. İzmir, benim şehrim. İzmirliler 16 Nisan'a hazır mısınız? 'Evet, evet, evet' diye sandıkları dolduracağız."

NE OLMUŞTU?

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Halk TV’deki ‘Halk Arenası’ programındaki konuşmasında, 16 Nisan’daki referanduma ilişkin şunları söylemişti: “(Referandumdan ‘Evet’) Çıkmayacak. Adımın Hüsnü olduğu kadar eminim. Ben biliyorum, bu millete güvenmek gerek. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok, buradan en az yüzde 60-65 ‘Hayır’ çıkacak. Ama arkadaşlar, diyelim ki ‘Evet’ çıktı. Kimse heveslenmesin kardeşim. Biz yine Samsun’dan başlarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz. Buradan İnönü’ye, Sakarya’ya Dumlupınar’a, sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın." (İZMİR/DHA)