Çavuşoğlu: Şu anki yönetime Nazi demedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği 'Nazizm' ithamı için, "Şu anki yönetime Nazi demiyoruz" dedi. Çavuşoğlu, Almanya'daki referandum etkinlikleri için de Merkel'in "Önceden haber verin sorun çıkmasın" dediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa ülkeleriyle yaşanan referandum etkinlikleri krizinde, Almanya ile yumuşama sağlanırken, Hollanda ile görüşmeler ise sürüyor. Almanya ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ey Almanya! Sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şuandaki uygulamalarınız, geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil" sözleri için, "Nazi benzetmesi, herhangi bir kişiye sen Nazi'sin demek için değil, uygulamalara yönelik bir benzetmedir" açıklamasında bulundu. Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Merkel'in ülkesindeki referandum etkinlikleri için de, "Önceden haber verin sorun çıkmasın" dediğini aktardı.

'ADAM GİBİ RİCA EDERSE GİTMEM'

Hollanda ile yaşanan krize de değinen Çavuşoğlu "Hollandalı mevkidaşımla görüşeceğim. Rica ederse 'seçim sonrası gel' diye, adam gibi rica ederse, seçim sonrası cuma ya da cumartesi gidebiliriz. 'Her şart bizim için zor derse' bu cumartesi giderim" dedi.

Zürih Kantonu'ndan 'Çavuşoğlu gelmesin' mektubuZürih Kantonu'ndan 'Çavuşoğlu gelmesin' mektubu

'YPG'Yİ VURACAĞIMIZI NET BİR ŞEKİLDE İFADE ETTİK'

Türkiye’nin hedefinin El Bab’dan sonra öncelikle Menbiç olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Münbiç’e gittiğimiz zaman karşılaşırsak YPG’yi vuracağımızı daha önce net bir şekilde ifade ettik" diye konuştu.