'Erdoğan'a siyasi yasak kararı kadar utanç verici'

Meclis'te konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Figen Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesini değerlendirdi. Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi yasak getiren o on aylık ceza gibi utanç verici" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi. Yıldırım, "Aynen Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi yasak getiren o on aylık ceza gibi utanç verici" dedi.

Ahmet Yıldırım, Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesine gerekçe olarak gösterilen hapis kararını veren hakimlerin ve savcının cezaevinde olduğunu söyledi. Yıldırım, "Size göre terörist olanların hazırlamış olduğu bu iddianameler ne kadar kıymetliymiş? Nasıl da arkasına sığındınız böyle. Eylül ayında çıkmış Yargıtay kararını beş buçuk ay bekletip bir referandum takviminin ortasına ne güzel oturttunuz" şeklinde konuştu.

[inline-ads adscode='gdad-news-inline' /

'HUKUKİ VE VİCDANİ DEĞİL'

Yıldırım, kararın bir mahkeme tarafından alınmış olmasının hukuki ve vicdani olacağı anlamına gelmediğini savundu. Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin kapatılma kararını hatırlatan Yıldırım, "Refah Partisi kapatıldı, sözüm ona yasaldı ama bana göre hukuki değildi, vicdani değildi, ahlaki değildi" ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının referandumla alakalı olduğunu belirten Yıldırım, "Sizin gurur duyduğunuz bu düzenden ben utanç duyuyorum. Aynen Refah Partisi'nin, Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ahlaki, vicdani, hukuki olmadığı gibi, aynen Recep Tayyip Erdoğan'a siyasi yasak getiren o on aylık ceza gibi utanç verici" dedi. (HABER MERKEZİ)

Figen Yüksekdağ: Vekilliğimizi düşürecek olan halktırFigen Yüksekdağ: Vekilliğimizi düşürecek olan halktır