Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sistem bileklerimizde prangaydı

Aksaray'da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişiklik teklifi için destek istedi. Erdoğan, "Bu sistem var ya bu sistem, bu bizim bileklerimizde prangaydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi açılışında konuştu.

Yeni depolama tesisi ile Tuz Gölü'nden günde 80 milyon metreküpe kadar doğalgaz verileceğini söyleyen Erdoğan, "Bizim hizmetimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bu hayırcılar var ya bunlar sadece laf üretirler bunlardan hizmet yok ama biz size aşığız. Biz Ferhat'ız sizler de Şirin. Dağları Ferhat'a deldiren neydi? Aşkıydı. O aşk olursa dağları delersiniz Tuz Gölü'nün altına da doğalgazı depolarsınız" dedi.

'BU SİSTEM BİZİM BİLEKLERİMİZDE PRANGA'

"Bu sistem var ya bu sistem, bu bizim bileklerimizde prangaydı" diyen Erdoğan, "prangaların" referandumda söküleceğini savundu.

Türkiye'nin sistem değiştirme yolunda önemli bir kavşakta olduğunu belirten Erdoğan, "Bugün buraya gelirken imzayı attım ve şimdi süre başladı. İnşallah 16 Nisan'da benim aziz milletim sandığa gidiyor. Biz milletimizi bayrağımızı vatanımızı seviyoruz. Gerekirse baş veririz bedel öderiz" şeklinde konuştu.

Referandumun, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkmakla aynı şey olduğunu öne süren Erdoğan, "15 Temmuz'da bu millet göğsünü tanklara siper etti mi, F-16'lara siper etti mi, helikopterlere siper etti mi. İşte şimdi 16 Nisan geliyor. 16 Nisan'daki 'evet' aynen bunun tekrarıdır" ifadelerini kullandı.

'16 NİSAN BU İŞİN SİNYALİ OLACAK'

Atılan idam sloganlarına karşı cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Benim kanaatimi biliyorsunuz. İnşallah 16 Nisan bu işin sinyali olacaktır. Ve millet böyle dedikten sonra bunun önünde durulur mu? Benim askerimi, benim polisimi, vatandaşımı şehit edenlerin akıbeti aynen dediğiniz gibi idamdır" dedi.

'HEDEF SAPTIRIYORLAR'

Meclisin işlevsiz hale geleceği eleştirilerine değinen Erdoğan, "Hedef saptırıyorlar neymiş parlamento yok olacakmış. Böyle bir şey yok. Çift başlılık ortadan kalkıyor. Bunun adı Türk tipi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Biz farklı bir sistemle geliyoruz. Cumhurbaşkanı'nın aktif olarak bir partisi olacak" diye konuştu.

'ÜLKEMİZİN SAHİP OLDUĞU NE VARSA KARŞI ÇIKIYORLAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

"18’i seçme ve seçilme yaşı yaptık. Parlamento adayları çoğaldı. Ne yapmıştı bunlar? 30 yaş. Biz önce 25’e indirdik, şimdi de 25’i, 18’e indiriyoruz. Yani bundan sonra parlamentoda 18 yaşındaki gençleri görebileceğiz. Ülkemizin sahip olduğu ne varsa hepsine karşı çıkanlar, bugün cumhurbaşkanlığı sistemine de karşı çıkıyorlar.

Köprü yaparsanız, yol yaparsınız bunlar karşı çıkarlar. Baraj yaparsınız, enerji santrali yaparsınız bunlar karşı çıkarlar. Üretim için, istihdam için uluslararası sermayeyi ülkenize getirirsiniz bunlar karşı çıkarlar."

'AĞAÇ BAHANESİYLE BİZİ ALAŞAĞI ETMEYE ÇALIŞTILAR'

"Bizi ağaç kesiyor bahanesiyle sokaklarda alaşağı etmeye çalıştılar. Yargı ve emniyette yuvalanmış ihanet çetesi ülkenin meşru siyasi sistemine el koymak istediler. O da yetmedi bölücü terör örgütü, bazı ilçelerimizde sokakları mahalleleri çukurlar kazarak evlere el koyarak işgal etmeye teşebbüs etti. Buradan da bir şey çıkmayınca, ordu içindeki bir kısım FETÖ mensubu çete hainler eliyle devletin silahlarını millete çevirip darbe yapmaya kalktılar." (HABER MERKEZİ)