'Bu bir seçim değil, telafisi mümkün değil'

CHP'de Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, partinin önde gelen 4 ismi de referandumda Anadolu yollarına düşecek. CHP milletvekili Gürsel Tekin 50 ile gitmeyi planlıyor. CHP milletvekili Muharrem İnce de, “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” diyerek Türkiye'yi dolaşacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP nisan ayında yapılacak anayasa referandumu için seferberlik ilan etti. 5 Şubat Pazar günü 81 il ve 970 ilçe başkanı Ankara'da bir araya gelecek. Toplantıda referandum sürecinde izlenecek yol haritası ele alınacak, planlar yapılacak. Anayasa değişikliğine “Bu parti meselesi değil, Türkiye'nin geleceği meselesi” diyen CHP'de referandum için genel başkanın yanı sıra parti tabanında güçlü isimler de harekete geçirilecek.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce referandum sürecinde Türkiye'yi dolaşacak.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çalışmalara geçtiğimiz Cuma günü başladı. Daha önce kullandığı “Öteki Türkiye” otobüsüyle yola çıktığını anlatan Tekin, 5 günde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Zonguldak ve İstanbul'u ziyaret ettiğini söyledi. Otobüsü “Halkın otobüsü” olarak nitelendiren Tekin şunları söyledi:

“Halkın otobüsüne tabii vatandaşlar biniyor. Bazen bu şekilde sohbet ediyoruz bazen kahvehanelerde oturup dertleşiyoruz. Vatandaşın en büyük derdi ekonomi. Türkiye'de ciddi bir yangın var ama maalesef bu yangınla ilgilenecek itfaiyeciler yok. Böyle ciddi bir sorun varken önümüze referandum getiriliyor.”

'APARTMAN YÖNETİCİSİNİN BİLE DENETÇİSİ VAR'

Başbakan başta olmak üzere iktidar partisi yöneticilerinin referanduma neden ihtiyaç olduğunu izah edemediklerini söyleyen Tekin, bu referandumun OHAL'de yapılacak olmasının da kabul edilemeyeceğini söyledi. Vatandaşın tavrı için “Kesinlikle hayır” yorumu yapan Tekin, “Sahayı bilen bir siyasetçiyim. Vatandaş bu sürecin kendi dertlerine derman olmayacağını çok iyi biliyor. AKP'li apartman yöneticisi bana, 'Benim bile denetçim var. Apartman yöneticisinin denetçisinin olduğu bir yerde 80 milyonu bir kişiye emanet etmek olmaz. Oyum hayır' dedi. Herkes bunu görüyor” şeklinde konuştu.

GÜRSEL TEKİN'İN HEDEFİ 50 İL

Parti olarak 81 ilde çalışacaklarını söyleyen Gürsel Tekin, kişisel hedefinin de 50 ile gitmek olduğunu söyledi. Basının susturulduğu, kamu yöneticilerinin tarafgir olduğu bir süreçte sadece centilmenlik beklediklerini söyleyen Tekin, “Tek arzumuz milletle aramıza bariyer koymasınlar. Gerisi kolay” dedi.

'TELAFİSİ MÜMKÜN DEĞİL'

CHP'de il il dolaşacak siyasetçilerden biri de Yalova Milletvekili Muharrem İnce. Bu konuyla ilgili partiden görevlendirme beklediğini anlatan İnce şunları söyledi:

“Birlikte yapacağız. Bana yapılan davetler genel merkezin talimatları doğrultusunda Türkiye'yi karış karış dolaşacağız. Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu bir seçim değil, telafisi mümkün değil. 4 yıl sonra çok çalışırız kazanırız diyebileceğimiz bir konu değil. 140 yıllık demokrasi birikimini verecek miyiz vermeyecek miyiz?”

'81 İLE GİDECEĞİZ'

Referandumda 'hayır' çıkacağına inandığını söyleyen İnce, buna seçim bölgesi Yalova'yı örnek gösterdi:

“Gençliğimizde siyaseten rakip olduğumuz, hatta kavga ettiğimiz kişilerle sohbet ediyorum, 'Hayır' diyorlar. AKP tabanından, Saadet Partisi'nden gelen benzer yorumlar var. Bu AKP-CHP yarışı değil. Hep birlikte mücadele etmeliyiz.”

İnce, "Kaç ile gitmeyi düşünüyorsunuz” sorusuna, “Gücümüzün yettiği yere kadar, bu 81 il demektir” yanıtı verdi. (DUVAR)