'OHAL’in kalıcı olup olmayacağını oylayacağız'

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Anayasa referandumuna değinen Bilgen, "Biz OHAL’in kalıcı olup olmayacağını oylayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulumuş'un referandum süreci ile ilgili açıklamasına değinen Bilgen, "Numan Kurtulmuş’un açıklamaları, “yanlış anlaşıldı” denilerek ötelenecek sözler değil. Hangi yetkisizlik Türkiye’nin güvenliğini sağlamayı engelliyor? Can güvenliğini ortadan kaldıran hangi yetkisizliktir? Hangi madde geçerse can güvenliğimiz sağlanacak, bunu bilmek toplumun hakkı" dedi.

Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “OHAL’de referandum daha rahat olur” sözlerinin de açıklanması gerektiğini savundu. Bilgen, "Kimin için rahat olur, o zaman 3 ay 3 ay sürekli uzatmayalım sürekli OHAL olsun, bütün seçimler OHAL’de olsun" şeklinde konuştu.

'OHAL SÜRECİNDE EKONOMİYİ DÜZELMEYE GÜCÜNÜZ YETMEZ'

"OHAL sürecinde ekonomiyi düzeltmeye gücünüz yetmez" diyen Bilgen, teşvik ve esnafı rahatlatma çalışmalarının, siyasi güven ortamı olmadan sonuç vermeyeceğini belirtti.

Kaynakların kötü kullanıldığını ifade eden Bilgen, "Yeni borçlandırma ile aşılacak bir durum değil bu geleceğe dair somut kuralların olduğu hukuk devleti olmakla ilgilidir" dedi.

'REFERANDUM KAMPANYAMIZI OHAL’İN OYLANMASI OLARAK GÖRÜYORUZ' 

Referandumu OHAL'in oylanması olarak gördüklerini aktaran Ayhan Bilgen'in açıklamasından satır başları:

"OHAL’i sürdürmekte kararlı iseler biz de halka OHAL’i soracağız. On binlerce insanın hiçbir soruşturma olmadan, yargılama süreci olmadan önce işten atılıp, sonra da önlerine konulan işlevi olmayan mekanizmaları onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz? Gazetecilerin tutuklanması, televizyon kanallarının ve gazetelerin kapatılması devam etmeli mi yoksa bunu kabul edilemez bir durum olarak mı görüyorsunuz? Biz OHAL’in kalıcı olup olmayacağını oylayacağız."

'AKP BİR DÖNEM OHAL’İ BİTİREN PARTİ OLARAK ÖVÜNDÜ'

"AKP bir dönem OHAL’i bitiren parti olarak övündü. Bu doğru bir bilgi değil 2002’de bitti ama kendisinden önceki hükümet son kez diyerek uzatmıştı. AKP buna rağmen uzatma yapabilirdi ama yapmadı. O günün şartları ve beklentiler böyle bir tabloyu ortaya çıkardı. Bir taraftan başkasının yaptığı işe sahip çıkıp, bir yandan Türkiye’yi sürekli OHAL’e mahkum etmek doğru değil." (HABER MERKEZİ)