Selma Irmak'ın davası Diyarbakır'a alındı

Tutuklanan HDP Milletvekili Selma Irmak'ın davası güvenlik nedeniyle Diyarbakır'a alındı. Irmak hakkında 105 yıl hapis isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın 105 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava, güvenlik gerekçesiyle Hakkari'den Diyarbakır'a alındı. İstanbul Silivri Cezaevi'nde bulunan Irmak'ın ilk duruşmasının 12 Ocak perşembe günü Hakkari 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan mahkemenin dosyası Diyarbakır'a gönderilecek

Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Kasım’da tutuklanan HDP Milletvekili Selma Irmak hakkında 105 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Irmak, siyasi parti faaliyetleri kapsamında 2015-2016 yılları arasında Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta katıldığı miting, basın açıklaması ve televizyon programlarında yaptığı konuşmalarla, “Suçu ve suçluyu övmek”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma”, “Örgüt üyesi olma” ve 18 kez “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlanıyor.

‘BİR SİYASİ PARTİNİN MİLLETVEKİLİ’

İddianamede Irmak için, “Bir siyasi partinin milletvekili” ifadesini kullandığı iddia edilen savcı, Irmak’ın katıldığı siyasi parti etkinlikleri için de “Siyasi faaliyet görünümü adı altında gerçekleştirdiği dosyamızda yansıyan ve hemen hemen hepsi şiddet içeren eylemlerinin salt siyasi faaliyet kapsamında görülemeyeceği ve düşünülemeyeceği, eylemlerinin bir bütün halinde silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısı içinde yer alma suçunu oluşturacağı” görüşünü savunmuştu. (HABER MERKEZİ)