Cumhurbaşkanı Erdoğan: El Bab tamamen kuşatma altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu ve TSK'nin El Bab'ın tamamen kuşattığını söyledi. Erdoğan, Rusya Büyükleçisi Karlov'u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın, Fethullah Gülen cemaati üyesi olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nişani ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan görüşmenin ardından, iki lider basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında bir gazetecinin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'in elinde olan El Bab'da devam eden çatışmalarla ilgili bilgi verdi. Erdoğan şunları söyledi:

"Akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanımızla görüştüm. El Bab tamamen Özgür Suriye Ordusu ve askerlerimiz tarafından kuşatma altında. Tabi ki DEAŞ artık orada son havliyle her türlü yola başvuruyor. Ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyı yapıyor.

Bu son kısımda tabi maalesef bir kaç şehidimiz oldu. El Bab’ın Halep ile olan yol hattı tamamiyle ÖSO ve askerimizin kontrolü altında. Diliyorum ki El Bab daha fazla uzamadan düşer."

'SUİKASTÇI FETÖ MENSUBU'

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikasta da değinen Erdoğan, "Suikastçı FETÖ'ye mensup bunu gizlemeye gerek yok" dedi.

'BEDELİNİ ÖDEDİ'

Suikastı düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden canlı olarak yakalanamadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Erdoğan, konuşması şu şekilde sürdürdü:

"Öbürü tabi bedeli ödedi. Bazıları spekülasyon yapıyorlar, neden canlı yakalanmadı diye. Bedel ödendiğinde de İstanbul’da olduğu gibi, 5 tane polis üzerine gitti, bir kişi orada beş polisimizi şehit etti. Bunlar o andaki ruh halidir, o andaki tasarruf halidir. Bu tasarruflarda bazen başarılı olursunuz, bazen başarısız olmayabilirsiniz."

BOMBA ŞÜPHESİ NEDENİYLE VURULDU

"Burada da tabi vuran arkadaşımız, kendi elini tekrar öbür tarafa sallayınca, buradan bomba mı çıkaracak endişesiyle kalkıp onu orada vurma durumunda kaldı. Bundan sonraki süreci de tabi şu anda Rusya’dan gelen soruşturma heyetiyle bizim soruşturma heyetimiz birlikte soruşturmayı yürütüyorlar." (HABER MERKEZİ)