Selahattin Demirtaş: Demokratik siyasette ısrar ediyoruz

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bombalı saldırıları kınama konusunda en ufak bir tereddütleri olmadığını belirterek, "İktidar HDP'ye operasyon yaparak sıkışıklığını üzerinden atmaya çalışıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Beşiktaş'taki bombalı saldırı ve HDP'ye yönelik operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Demirtaş, cezaevinden gönderdiği mesajında, son günlerde HDP yönetici ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların arttığına dikkat çekerek, "Öncelikle söyleyeyim ki, gözaltılar ve tutuklamalar hukuki değildir. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır" çağrısında buludu.

İktidarın HDP'ye operasyon yaparak sıkışıklığını üzerinden atmaya çalıştığını belirten Demirtaş, mesajında şu açıklamalarda bulundu:

"Sorumluluğu bizim üzerimize atmalarına izin vermiyoruz, bunu kabul de etmiyoruz. Saldırıları kınama ve üstüne gitme konusunda en ufak bir tereddütümüz yoktur.

DEMOKRATİK SİYASETTE ISRAR EDİYORUZ

Bizi hedef göstererek, gözaltı ve tutuklama yaparak failleri yakaladığını söyleyen iktidar bizim sorumlu olduğumuzu ispat etsin, hemen istifa edelim.

AKP, patlayan bombaların siyasi sorumlusudur. Halka hesap vermeleri gerekir. Parlamentoda da her yerde de hesap vermelidirler. Önlemesi gereken onlardır. Ülkeyi bu şekilde yönetenler de onlardır.

Enç: HDP'li kadın vekil sabrımı taşırdıEnç: HDP'li kadın vekil sabrımı taşırdı

Bizler demokratik siyasette güçlü bir şekilde ısrar ediyoruz. Demokratik siyasetle sorunlar çözülür. Siyasiler, Meclisi birlikte çalıştırarak çözüm üretmelidir. Meclisi işlevsizleştirerek sorunlar çözülemez.

Demokratik siyaset ve barış bizim yolumuzdur, bu konuda kararlıyız. Tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz."

(HABER MERKEZİ)