Binali Yıldırım: Rusya dönüşü anayasa teklifini Meclis'e sunacağız

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de bir görüşme yaptı. Yıldırım, anayasa değişikliği teklifinin Rusya ziyaretinin ardından TBMM'ye sunulacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sona erdi.

Görüşmenin Yıldırım ve Bahçeli'nin programlarında yer almadığı belirtildi. Genel Kurul'a verilen arada, Binali Yıldırım'ın görüşme talebinde bulunduğu kaydedildi. Talebe verilen olumlu yanıt üzerine, iki lider Bahçeli'nin Meclis'teki makam odasında bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.

Rusya ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Binali Yıldırım, görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Yıldırım, "Sayın Bahçeli'ye çay içmeye gittim, beraber çay içtik. Biraz sohbet ettik. Vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden arkadaşlarımız detayları ve teknik çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Anayasa teklifiyle ilgili ne söylediysek adım adım gerçekleşiyor. Rusya dönüşü bir mani olmazsa bu hafta bitmeden teklifimizi gazi Meclis'e sunmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Görüşmeyle ilgili olarak açıklama yapan Devlet Bahçeli, "Anayasa çalışmalarında pürüz yok" dedi. (HABER MERKEZİ)