CHP Atatürk resmini geri astı

CHP'nin TBMM kulisinden indirilen Atatürk resmi bugün geri asıldı. Milletvekilleri ile polisler arasında zaman zaman gerilim yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında muhalefet kulisinden indirilen halı üzerine yapılmış Atatürk resminin kopyası CHP'li milletvekilleri tarafından bugün geri asıldı. CHP'li milletvekilleri resmi asmaya çalışırken zaman zaman polisle aralarında tartışma yaşandı.

GÖK: BİZİ OYALADILAR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök resim asılırken yaptığı açıklamada, "Tadilat yapılırken fikrimiz alınmadı. Atatürk'ün resmini kaldırdılar. Tamirat sonrası asacaklarını ifade ettiler. Meclis başkanlığının vurdumduymaz tavrıyla bugüne geldik. Bizi oyaladılar. Burası muhalefet kulisi neden bizim kulisimizdeki Atatürk resmini kaldırıp başka yerde sergileyeceklerini söylediler?

Bugün Meclis Başkanı'nı bu resmi açma törenine davet ettik. Başkanvekili Ahmet Aydın'ı da aradık. Atatürk posteri ana muhalefet kulisine asılacak. Muhalefetin rızası dışında bir işleme muhalefet el koymuştur" dedi.

Gök'ün açıklamasının ardından Atatürk resmi CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel tarafından asıldı. Resim asıldıktan sonra da CHP milletvekilleri Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

ozgur12