HDP'li Beştaş hakkındaki davanın ilk duruşması görüldü

HDP milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. 2 yıla kadar hapsi istenen Beştaş, duruşmaya katılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan davada, Beştaş'ın 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Beştaş hakkında, 3 ayrı soruşturma yürütülüyordu. Soruşturmaların sonucunda, 2'inci, 8'inci ve 21'inci Asliye Ceza Mahkemelerinde ayrı ayrı dava açıldı.

İddianamelerde, Beştaş'ın 14 Ekim 2015'te Ankara patlaması ve 9 Şubat 2016'da sokağa çıkma yasağını protesto amacıyla yaptığı basın açıklamalarındaki sözleri, suçlamalara gerekçe olarak gösterildi.

BEŞTAŞ, DURUŞMAYA KATILMADI

21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına Beştaş katılmazken, avukatları savunma yaptı. Avukatlar Beştaş'ın, Ankara katliamının ardından yaptığı konuşmanın cımbızlanarak suç oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü.Avukatlar, Beştaş'ın demokratik hak ve düşünceleri ile eleştirilerini belirttiğini savundu.

Hakim, Beştaş'ın talimatla savunmasının alınması için Diyarbakır'daki adresine yazı yazılmasına karar verip duruşmayı erteledi. (ADANA/DHA)