Başbakan: MHP ile başkanlığı getireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'da yaptığı açıklamalarda HDP ve CHP'yi eleştirdi. Başkanlık sistemi için gerekli anayasa değişikliğini MHP ile birlikte yapacaklarını açıkladı. Başbakan ayrıca Trabzon-Erzincan arasına bir demiryolu yapılacağını ve 2023'te hizmete açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'da halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım MHP ile anlaşarak başkanlık sistemi için gerekli değişikliği yapacaklarını açıkladı: "İnşallah MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Yıldırım, anamuhalefeti 'darbecilere sahip çıkmak'la eleştirdi. Yıldırım, "Zaman bir olma zamanıdır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon ziyaretinde halka hitap etti. Konuşmasına HDP'nin cezaevindeki eşbaşkan ve milletvekillerini eleştiren Yıldırım, "İfade vermeye gidin dedik, 'mahkemeleri tanımıyoruz' dediler. Şimdi mahkemeye de gittiler, ifade de verdiler" dedi. Daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı basın toplantısında basın ve düşünce özgürlüğü ile ilgili açıklamalarını eleştiren Başbakan, "Ana muhalefet liderini dinledim kanım dondu" dedi. Yıldırım CHP'yi 'darbecilere sahip çıkmak'la suçladı. (HABER MERKEZİ)