HDP'li Beştaş: Canlı yayını arıyoruz Metiner'i çıkarıyorlar

Mecliste basın açıklaması yapan HDP Milletvekili, partisi üzerinde medya ambargosu olduğunu söyledi. Beştaş haber kanallarında HDP'liler olmadan HDP'nin tartışıldığını belirttti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hakların Demokratik Partisi (HDP) Adana milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP eşbaşkanlarının da aralarında olduğu 10 vekilin tutuklanması ile ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

“Basın açıklamalarımız Saray tarafından yasaklandığı için HDP’nin sesini duyuramıyoruz. Her akşam HDP tartışılıyor, HDP’den bir kişi alınmıyor" diyen Beştaş "Telefonla bağlanmak istediğimizde Mehmet Metiner’i çıkarıyorlar. Çünkü gerçekleri söylememizden korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

HDP'ye yapılan operasyona dair bir çok soru işareti olduğunu belirten ve dört ilin savcılarını aynı anda kimin koordine ettiğini soran Beştaş şöyle konuştu: “Yüksekdağ, evinin kapısı kırılarak alıkonuldu. Peki Demirtaş’ı Edirne’ye neden kaçırdınız? Diyarbakır’da cezaevi yok muydu?Daha dün ‘Anayasa mahkemenizi tanımıyorum’ diyen kimdi? Darbe yok diyorlar, gerçekten yok mu? Sekiz savcının aynı dakikada harekete geçerek gözaltı kararı vermesi mümkün değil. Dört ayrı ilin savcılarını kim koordine etti?" (HABER MERKEZİ)