'PKK Binali beye saldırmadı bana saldırdı'

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım, kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "PKK Binali Yıldırım beye saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.

Başbakan Yıldırım, bu gün  Erzincan'da yaptığı konuşmada, HDP milletvekillerinin tutuklanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu'na yüklenmişti, Başbakan "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Demokrasiye sahip çıkalım.' Ey Kılıçdaroğlu, demokrasiye elbette sahip çıkacağız. Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız, ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur' demişti.

Başbakan'dan HDP'ye çağrı: Meclis'e gelinBaşbakan'dan HDP'ye çağrı: Meclis'e gelin

Yıldırım'a Twitter üzerinden yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "PKK Binali Yıldırım Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz. Hakimleri savcıları PKK'nın ayağına siz götürdünüz. FETÖ'yü besleyen, istedikleri her şeyi veren sizsiniz? Türkiye yönetilmiyor savruluyor." (HABER MERKEZİ)

'Halkın direnme hakkı vardır''Halkın direnme hakkı vardır'