Başbakan'ın Kılıçdaroğlu yanılgısı

Başbakan Binali Yıldırım, HDP'lilerin gözaltına alınmalarıyla ilgili açıklama yaparken "Baykal, Bahçeli, Kılıçdaroğlu gidip ifade veriyorsa HDP'liler de gidecek" dedi. Ancak Baykal ile Bahçeli'nin aksine Kılıçdaroğlu henüz ifade vermeye gitmedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım HDP'ye yönelik operasyonla ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Siyaset suç işlemenin bir kalkanı olamaz. Eğer Sayın Bahçeli, Sayın Baykal, Sayın Kılıçdaroğlu gidip ifade veriyorsa, milletvekillerinin bir çoğu gidip ifadelerini veriyorsa HDP'dekiler de gidip ifadelerini verecekler bu kadar basit. Bundan kaçındığınız zaman doğacak sonuçtan da şikayet etmemeniz gerekir" dedi. Başbakan'ın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını bir dil sürçmesi sonucu mu geçirdiği yoksa bilerek mi kullandığına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Çünkü Kılıçdaroğlu bugüne kadar ifade vermeye gitmedi.

Başbakan'ın açıklamasının bazı gazete ve televizyonların haber sitelerinde o cümleden Kılıçdaroğlu'nun adının çıkartılarak yayınlanması dikkat çekti. Bunun kendi tasarrufları mı olduğu yoksa bir düzeltme üzerine mi yapıldığı bilinmezken bahsi geçen üç isimle ilgili ifade sürecinde şunlar yaşandı...

BAYKAL VE BAHÇELİ İFADE VERDİ

Haklarında hazırlanan onlarca fezleke bulunan milletvekilleri, savcıların çağrısına olumlu yanıt vererek ifade vermeye gitmeye 20 Mayıs 2016'dan, yani dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra başladı. Ondan önce de ifade verme meselesi tartışma konusuydu. 20 Mayıs 2016 tarihinde dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği, CHP'nin de desteğiyle 367 oyla Meclis'te, referanduma gerek kalmadan kabul edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Adliyesi'ne giderek hakkındaki 12 aynı fezleke hakkında ifade verdi. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Savcı çağırırsa gitmeyeceğiz" diyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a, "Rahatlıkla gidebilirsiniz" dedi.

Başbakan: HDP'lilere yapılan hukuki işlemBaşbakan: HDP'lilere yapılan hukuki işlem

Başbakan Yıldırım, Bahçeli'nin ifade vermesini, "Örnek davranış. Afra tafra yapan diğer muhalefet liderlerine söylüyorum, hukuktan korkmayın, haklıysanız istediğiniz olacak" diyerek memnuniyetle karşıladı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise 3 Ağustos 2016 tarihinde Antalya Adliyesi'ne giderek hakkında hazırlanan fezlekeler için ifade verdi.

KILIÇDAROĞLU 2 ARALIK'TA İFADE VERMEYE GİDECEK Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2016 günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a 'basın yoluyla alenen hakaret' iddiasıyla yargılandığı davada talimatla ifade vermesi için 2 Aralık'ta Ankara 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya çağrıldı. Savcı, iddianameyi, Kılıçdaroğlu hakkında 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlamıştı.

Başbakan Yıldırım'ın 'Baykal, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gidip ifade veriyorsa HDP'dekiler de gidip verecekler' demesi acaba 2 Aralık tarihinde Kılıçdaroğlu'nun ifade vermeye gideceği anlamına mı geliyor? Bu sorunun yanıtını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu verecek.