Selahattin Demirtaş: Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde açıklama yaptı. Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Kışanak ve Anlı'nın tutuklanmasını "rehin alma" şeklinde değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanmasını "rehin alma" olarak değerlendiren Demirtaş, operasyon yapılan Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Sergei Stanishev başkanlığındaki Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) heyeti ile parti genel merkezinde görüştü. Görüşmenin ardından gerçekleşen basın toplantısında, Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ARKADAŞLARIMIZ REHİN ALINDI"

Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata'nın tutuklanmasını, "rehin alma" olarak nitelendirdi.

Demirtaş, "Buna tutuklama dersek sanki yargısal bir mekanizma işliyor gibi kabul ederiz. Ortada yargı falan yok. Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır. Tutuklama yok. Arkadaşlarımız AKP iktidarı tarafında kaçırılmış ve Diyarbakır'da cezaevi denilen bir yerde rehin tutulmaktadırlar. Bu bir yargı süreci değildir. Adı da tutuklama değildir. Adı kaçırılmadır, rehin alınmadır. Arkadaşlarımız kaçırılmış ve rehin alınmıştır" dedi.

Tutuklamaların diktatörleşme hedefi için yapılan operasyonlardan biri olduğunu öne süren Demirtaş, "Bu sabah Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon da böyledir. Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacağız. Tek bir muhalefet odağı kalmaması için AKP merkezi tarafından koordine edilen baskıların yeni bir aşamasıyla karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

'MİLLETVEKİLLERİMİZE YÖNELİK TUTUKLAMA HAZIRLIĞI YAPILIYOR' 

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla milletvekillerinin cezaevine atılmak istendiğini belirten Demirtaş, olası bir seçimde HDP'nin baraj altıda bırakılmasının hedeflendiğini belirtti.

"Bugün diktatörlüğün önündeki tek engel HDP'dir" diyen Demirtaş, HDP'li milletvekillerine yönelik tutuklama hazırlığı yapıldığını iddia etti. (ANKARA/DHA)

TGS: Kalemini kana batırmış gazetecilik istiyorlarTGS: Kalemini kana batırmış gazetecilik istiyorlar

Fotoğraflarla Cumhuriyet nöbetiFotoğraflarla Cumhuriyet nöbeti

Alev Coşkun: Cumhuriyet Vakfı'nın kayyıma devredilmesine karşıyızAlev Coşkun: Cumhuriyet Vakfı'nın kayyıma devredilmesine karşıyız

Af örgütünden Cumhuriyet'e destekAf örgütünden Cumhuriyet'e destek

CHP liderinden Cumhuriyet açıklamasıCHP liderinden Cumhuriyet açıklaması

Cumhuriyet soruşturmasına gizlilik kararıCumhuriyet soruşturmasına gizlilik kararı

Cumhuriyet'e hem FETÖ hem PKK ithamıCumhuriyet'e hem FETÖ hem PKK ithamı