TGS: Kalemini kana batırmış gazetecilik istiyorlar

Cumhuriyet gazetesi ve yöneticilerine yönelik operasyon basın meslek örgütleri tarafından protesto edildi. Gazete önünde yapılan açıklamada 'tek seslilik' vurgusu vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), DİSK Basın-İş ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Cumhuriyet gazetesi önünde açıklama yaparak, gazeteye yönelik operasyona tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesinde yetkili sendika olan TGS adına açıklama yapan İstanbul Şube Yöneticisi Vural Nasuhbeyoğlu, hükümetin toplumu tek sese mahkum etmek istediğini söyledi: "Cumhuriyet gazetesinin 18 yazarı gözaltına alındı, evlerinde arama yapıldı. Ne buldular evlerinde? Silah mı buldular? Gazetecilik faaliyetinden başka bir şey bulamadılar. Savaş ve kalemini kana batırmış gazetecilik istiyorlar. Bugün Cumhuriyet yarın başka bir gazete. Mesleğe ve halkın haber alma hakkına sahip çıkmak için hangi gazetede çalışırsak çalışalım gerçekleri ortaya çıkaralım. Barış isteyenlerin sesini kesmek istedikleri için korkuyorlar Cumhuriyet’ten. Bizi tek sese mahkum etmek istiyorlar. Biat etmeyeceğiz. Bu karanlığı mücadele ile yeneceğiz."

Sınır Tanımayan Gazeteciler adına konuşan Erol Önderoğlu ise “Cumhuriyet olarak tanıdığınız bütün gazeteciler bugün gözaltında. Aydın Engin bir darbeden kurtuldu, bugün bir darbe ile tekrar gözaltına alındı. Türkiye’nin tek sesliliğe sürüklendiğine Sınır Tanımayan Gazeteciler olarak tanığız. Hükümete yakın meslektaşlara 20 yıl önce destek vermiştik hala geç değilse kendilerini vicdanlarına sahip çıkmaya ve bu bahanelerle meslektaşlarının üzerindeki baskıya karşı çıkmalarını diliyorum. Bu zaman birlikte hareket etmek zamanıdır.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Selahattin Demirtaş: Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacağızSelahattin Demirtaş: Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma içinde olacağız

Fotoğraflarla Cumhuriyet nöbetiFotoğraflarla Cumhuriyet nöbeti

Alev Coşkun: Cumhuriyet Vakfı'nın kayyıma devredilmesine karşıyızAlev Coşkun: Cumhuriyet Vakfı'nın kayyıma devredilmesine karşıyız

Af örgütünden Cumhuriyet'e destekAf örgütünden Cumhuriyet'e destek

CHP liderinden Cumhuriyet açıklamasıCHP liderinden Cumhuriyet açıklaması

Cumhuriyet soruşturmasına gizlilik kararıCumhuriyet soruşturmasına gizlilik kararı

Cumhuriyet'e hem FETÖ hem PKK ithamıCumhuriyet'e hem FETÖ hem PKK ithamı