Meclis, Kışanak'a Dumanlı'yı soracak

Darbe Komisyonu Gültan Kışanak ile Nedim Şener'i dinleyecek. Kışanak'a Ekrem Dumanlı ile yaptığı görüşmenin sorulacağı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

Ceren Bayar Öner  [email protected]

ANKARA - Meclis 15 Temmuz Darbe Komisyonu, hafta sonu arasının ardından çalışmalarına devam edecek. Komisyonun bugün dinleyeceği isimler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Gazeteci Nedim Şener. Kışanak’a Gülen cemaatinin yayın organı kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile 2015’te yaptığı görüşme sorulacak.

Meclis Darbe komisyonunun bugün ağırlayacağı ilk isim Gazeteci Nedim Şener olacak. Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanarak 15 ay cezaevinde kalan Şener’e Gülen Cemaatiyle ilgili çalışmaları sorulacak.

'Ergenekon Belgelerinde Fethullah Gülen ve Cemaat' isimli kitabı bulunan Şener, son olarak Gülen cemaatinin CIA’e bilgi verdiğini iddia etmişti.

KIŞANAK: GİZLİ GÖRÜŞME DEĞİLDİ

Komisyonun dinleyeceği isimlerden biri de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak olacak. Kışanak'ın dumanlı ile nisan 2015’te yaptığı görüşmeyi  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tepki göstermişti. Bazı gazeteler görüşmenin gizli yapıldığını iddia etmişti. Kışanak ise gizli ziyaret iddiasını yalanlayarak, “Bir nezaket ziyaretiydi. Ziyarette onlarca kişi vardı. Arka kapıdan falan da yapılmadı. Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın dedikleri son derece yakışıksız” açıklamasını yapmıştı.

BÜYÜKANIT GELMİYOR

Komisyonun bugün dinleyeceği isimler arasında Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt da vardı ancak Büyükanıt sağlık sorunlarını gerekçe göstererek toplantıya katılamayacağını bildirdi.

Darbe Komisyonu’nun bugünkü toplantısı saat 15.00’te başlayacak.