Milli Eğitim Bakanı'na çağrı: Görevden alın

CHP'li Göker, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü'nün Facebook paylaşımı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı yaptı. Göker, “Derhal konunun üzerine giderek bu zihniyetteki insanları eğitim camiasından ayıklamalıdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı [email protected]

ANKARA - CHP Burdur Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Dr. Mehmet Göker, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a Burdur İl Milli Eğitim Müdürünün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Burdur’da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mahmut Bayram, kişisel Facebook hesabından bir paylaşımda bulundu. CHP'li Göker, söz konusu paylaşımda “Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

'DİNSİZ ADAMA DEVLETTE İŞ VERİLMEZ'

Göker, Mahmut Bayram’ın Facebook hesabındaki profil fotoğrafında da “Dinsiz adama devlette iş verilmez” sözlerinin yer aldığını belirterek Bayram'ın derhal görevden alınmasını istedi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 268 okulda 43 bin 511 öğrenci ve 3 bin 399 öğretmenle ders başı yapıldığını söyleyen CHP’li vekil, “Mahmut Bayram ve onun gibi düşünen zihniyetlerle, Burdur’da Milli Eğitim’in yönetilmesi düşünülemez. Milli Eğitim Bakanlığı derhal konunun üzerine giderek bu zihniyetteki insanları eğitim camiasından ayıklamalıdır” şeklinde konuştu. Konuyu takip edeceğini söyleyen Göker'in yazılı soru önergesinde şu sorular soruldu:

Mahmut Bayram ne zaman görevden alınacak ve hakkında soruşturma başlatılacaktır?

Mahmut Bayram’ın bu sözleri “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçunu içermekte midir?

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Mahmut Bayram gibi düşünen insanların olup olmadığının araştırılması için Milli Eğitim Müfettişleri göreve çağrılacak mıdır? (DUVAR)

yusufsoyler