'Erdoğan rüyasında bile ülkücülere gülümsemez'

Eski MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Ankara'da konuşulan yeni senaryoları değerlendirdi. Korkmaz'a göre Erdoğan'la Bahçeli siyaseten birbirine yaklaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP’nin geçen iki yasama döneminde Isparta milletvekili olan Nevzat Korkmaz, Ankara kulislerinde konuşulan ‘güçlü başbakanlık sembolik cumhurbaşkanlığı’ senaryosuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Korkmaz, Bahçeli’nin cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise başbakan olacağı yeni formülü olası görmediğini söyledi.

Erdoğan ve Bahçelinin uyum görüntüsünü siyaseten olduğunu söyleyen Korkmaz, “Erdoğan’ın Bahçeli ile geçinmesi siyaseten. Erdoğan rüyasında bile ülkücülere gülümsemez” dedi.

ÜLKÜCÜLERİN TUTUKLANMASINA TEPKİ

Korkmaz, FETÖ soruşturmaları kapsamında ülkücülerin tutuklanmasına da tepki gösterdi. Bu durumu esefle karşıladığını söyleyen Korkmaz, "Ülkücülerle FETÖ ilişkisi düşünülemez" dedi.

Ankara’nın Kurban Bayramı öncesi giderek hareketlenen siyasi atmosferinde MHP Genel Merkezi'nin teşkilatlara yönelik operasyonları da sürüyor. Korkmaz bu durumu önümüzdeki dönem yapılacak kongre ve genel başkanlık yarışına bağlıyor.

MHP Genel Merkezi'nin kendisinden olmayanlara yönelik bir temizlik harekatı başlattığını iddia eden Korkmaz bu durumun hukuka aykırı olduğunu söyledi. Korkmaz, teşkilatların kapatılmasının delegelerin oy kullanmasını engellemeyeceğini söyledi.

MHP’de 9 Ekim’de ilçe kongreleri başlıyor.

AK Parti'de operasyon tedirginliğiAK Parti'de operasyon tedirginliği