AK Parti'de operasyon tedirginliği

"AK Parti’de bir kesim, FETÖ’yle mücadele adı altında parti içine yönelik bir operasyon yapılacağı kaygısını taşıyor. Bu konuda iki farklı tez çarpışıyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'FETÖ' operasyonlarının AK Parti'deki yansımalarını kaleme aldı.

FETÖ operasyonlarında tutuklanıp serbest bırakılan eski AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'le  görüştüğünü aktaran Selvi, "Siyasi rakiplerinin uydurduğu dedikoduların ötesinde bir şey sorulmadığını söyledi" dedi.

Ergenekon operasyonları sırasında dinlediği 'Sarı Öküz' hikayesinin şimdi AK Partililer tarafından anlatıldığını aktaran Selvi'nin yazısındaki ilgili bölümler özetle şöyle:

Daha işin başında olunduğu için AK Partililer, ‘Sarı Öküz’ hikâyesini farklı anlatıyor. Sürecin ilerleyen versiyonlarında nasıl anlatılır, orasını bilemem. “Sarı öküzü vermemeliyiz” diyorlar.

AK PARTİ KULİSLERİ KAYNIYOR

AK Parti kulisleri kaynıyor. Üç büyükşehir belediye başkanına, “İstifa et” denildiği, kabineden iki bakanın ayrılacağı, AK Parti içinde 48 milletvekilinin olduğu söyleniyordu. Hatta bu yönde bir beklenti oluşturulmuştu. Ankara kulislerindeki hava bu sorunun yatıştığı yönünde. Belki münferit istifalar olabilir ama özellikle iki büyükşehir belediye başkanının istifası beklenmiyor.

Erdoğan başbakan, Bahçeli cumhurbaşkanı!Erdoğan başbakan, Bahçeli cumhurbaşkanı!

AK Parti içinde FETÖ’yle bağlantılı 48 milletvekili hesabı ise çok abartılı bulunuyor.

Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı’ndan ayrıldığı gün, kulislerde iki bakanın sırada olduğu söyleniyordu. O zaman da buna çok pirim vermedim. Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı’ndan ayrılması kararı ‘Başbakan ile Bakanı’ arasındaki yönetim farklılığından kaynaklanan bir tasarruf olarak görünüyor.

İLLERE BIRAKILMAMALI

FETÖ’yle ilişkili olduğu iddiasıyla onbinlerce insan kamudan ihraç edilirken, siyasette bu tür tartışmaların olmaması mümkün değil. AK Parti’de bir kesim, FETÖ’yle mücadele adı altında parti içine yönelik bir operasyon yapılacağı kaygısını taşıyor. Başbakan’ın eski bakanlarla toplantısında, FETÖ ile mücadelenin siyasi ayağının illere bırakılmaması, Ankara’da bu işle bir mahkemenin görevlendirilmesi teklifi gündeme getiriliyor.

İKİ TEZ ÇARPIŞIYOR

AK Parti’de iki farklı tez çarpışıyor. FETÖ kapısından girilip AK Parti’ye operasyon yapılır, operasyonun nereye gideceği belli olmaz tezini savunanlarla, siyasette de temizlik yapılsın, FETÖ’cüler AK Parti içinde barındırılmasın diyenler karşı karşıya. Biri parti türbülansa girer diyor, diğeri siyaset FETÖ’den arınsın istiyor. Çok iyi yönetilmesi gereken kritik süreçte gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

Yazının tamamı

Erdoğan: At izi it izine karıştıErdoğan: At izi it izine karıştı

Cumhurbaşkanlığı'nda da isyan: FETÖ operasyonları bize döndüCumhurbaşkanlığı'nda da isyan: FETÖ operasyonları bize döndü