TBMM Başkanlığı'ndan Che için yeni tarif

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın tartışma yaratan sözlerinin ardından konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. TBMM'den yapılan açıklamada Che Guevara için "Küba Sosyalist Devriminde yer alan bir şahıs" denildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ernesto Che Guevara ile ilgili sözlerinin ardından yaşanan tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

TBMM Basın, Yayın ve Halka İlişkiler Başkanlığı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Che için "Küba Sosyalist Devriminde yer alan bir şahıs" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Sayın Kahraman tarafından gerçekleştirilen konuşmada, Küba Sosyalist Devriminde yer alan bir şahsın değil, kendi milli değerlerimizi özümsemiş, ülkemizin müreffeh ve barış dolu aydınlık geleceğinin teminatı olan gençlerimize, tarihimizdeki binlerce kahraman ve önderin rol model olarak örnek alınabileceği ve takip edilebileceği tavsiye edilmiştir" denildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Küba Devrimi'nin önderlerinden Che Guevara için "kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik" demişti. (DUVAR)

TBMM Başkanı Kahraman: Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamazTBMM Başkanı Kahraman: Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz

Küba, Che'ye 'eşkıya' diyen Meclis Başkanı Kahraman'a yanıt verdiKüba, Che'ye 'eşkıya' diyen Meclis Başkanı Kahraman'a yanıt verdi