Başbakan'ı Meclis'te çelik yelekli, ağır silahlı polisler korudu

Darbe girişiminden 24 gün sonra AK Parti ile HDP grup toplantılarının gerçekleştiği Meclis'in her noktasında olağanüstü hal hâlâ kendini hissettiriyor. 15 Temmuz gecesi bombalanan Meclis'in harabeye dönen noktaları ziyaretçilerin akınına uğradı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Darbenin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Meclis'de olağanüstü önlemler ve ziyaretçi yasağı sürüyor. Darbe gecesi bombaların isabet ettiği Dikmen kapısı ziyaretçilere sadece salı günkü grup toplantılarını izlemeleri için açılıyor. Grup yönetimi tarafından adı bildirilmeyenler içeri alınmıyor.

Ziyaretçiler detaylı çanta ve üst aramasından geçtikten sonra boyunlarında Türk bayrağıyla görev yapan Meclis çalışanlarından ziyaretçi kartını alarak içeri girebiliyor. Meclis binasına adım atabilmeleri içinse bir milletvekili danışmanının kendilerine eşlik etmesi şart.

MECLİS SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ

Kulislerin ana konusu darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar. Herkesin hemfikir olduğuysa tehlikenin henüz atlatılmadığı. Başbakan Binali Yıldırım'ı grup salonuna götürürken çevresinde etten duvar ören korumaların ve çelik yelekli, ağır silahlı polislerin varlığı da bunun işareti gibi. Detaylı bir temizliğe rağmen harabeye dönmüş noktalar şeritlerle çevrili olarak muhafaza edilirken ziyaretçiler şaşkınlıkla gezdikleri bu yerde fotoğraf çekmeden gitmiyorlar, özellikle de selfie...

'LAİKLİĞİN ÖNEMİNİ İLK KEZ ANLADIK'

AK Partili önemli bir ismin danışmanı, "Biz muhafazakâr kesim olarak laikliğin önemini ilk kez anladık" derken bir başkası, "FETÖ'cüler amma da onursuzmuş, yaptıklarını itiraf bile edemiyorlar!" yorumunu yapıyor.

Meclis'in ziyaretçileri arasında bürokratından gazetecisine, cemaatin gadrine uğramış, işsiz kalmış olanlar da var. Kendi deyimleriyle "Cemaat tarafından çalınan hayatlarını geri istemek için" oradalar.

Bütün bu gergin havaya rağmen herkes birbirine Meclis'in ne zaman tatile gireceğini soruyor. (DUVAR)