Kılıçdaroğlu'ndan 'cemaat' yorumu: Devleti teslim ederseniz böyle olur

CHP Genel Başkanı'nın gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki operasyonlar vardı. Kılıçdaroğlu "Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girerse işte bunlar olur" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminin "devleti bir cemaate teslim edilmeyeceğini öğrettiğini" söyledi.

Gülen cemaatine mensup isimlerin devlet kadrolarına sızmadığını, aksine bilerek yerleştirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Devleti bir tarikata, cemaate teslim ederseniz sonu böyle olur. Devlete sızma falan yok. Bunlar devlete bilerek ve isteyerek yerleştirildi" ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin bilimsel, laik eğitimin ne kadar önemli olduğunu da öğrettiğini öne süren CHP lideri: “Bu darbe girişimi bize siyasetin dayatma değil uzlaşma işi olduğunu gösterdi; bir dayatma kültürü vardı, bunun yanlış olduğu ortaya çıktı. Devleti bir cemaate, bir tarikata, bir aileye teslim ederseniz sonu böyle olur; kim olursa olsun iş ehline verilmeli. Bu darbe girişimi cumhuriyetin kurucu değerlerinin önemini de gösterdi” diye konuştu.

Bugün gelinen noktayı devletin çökertildiği an olarak niteleyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Devlete sızma yok, bunlar devlete bilerek ve istenerek yerleştirildi. OHAL yasası anayasaya uygun olarak çıkarıldı bunda tereddüt yok ama uygulamanın amacını aşan şekilde kullanılması kaygı yaratıyor. Darbeyle mücadele edilirken cadı avı başlatmamalıyız. OHAL dönemini kullanıp, süresi bittikten sonra uygulanacak düzenlemeler yaparsanız parlamentoyu devre dışı bırakmış olursunuz” dedi. (DHA)