Ak Parti'de 'tasfiye' tartışması

AK Parti grubu kamudaki tasfiyeleri tartıştı. Teşkilattan şikayet yağdığını belirten vekiller, "Kendi içimizde de temizlik şart" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı

ANKARA - Ak Parti Meclis Grubu toplantısının  basına kapalı bölümünde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar ele alındı. Milli Savunma, İçişleri ve Adalet bakanları gruba son durum hakkında bilgi verdi.

İlgili bakanların yaptığı açıklamaya göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında toplam 23 bin 716 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 12 bin 480 tutuklanırken 5 bin kişinin işlemleri devam ediyor. Darbe girişimi sırasında 238 vatandaş hayatını kaybetti. Ölen darbeci askerlerin sayısı ise 35. Yaralanın 49 darbecinin tedavileri sürüyor.

Toplantıda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Fethullah Gülen’in iadesi konusunda AK Parti milletvekillerini bilgilendirdiği belirtildi.

BOZDAĞ VE ALA KONUŞTU

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ise darbe girişiminin başka uzantılarının olabileceğini söylediği kaydedildi.

Toplantıda MİT'in de gündeme geldiği, milletvekillerinden gelen sorulara zaman zaman başbakanın da yanıt verdiği öğrenildi.

Grup toplantısının basına kapalı bölümünde darbe girişimi sonrası kamuda başlayan tasfiyeler konusunda çok sayıda şikayetin dile getirildiği belirtildi.

söz alan milletvekillerinin Başabakan Binali Yıldırım ile bilgilendirme yapan bakanlara  "Kurunun  yanında yaş da yanmasın" uyarısı yaptığı kaydedildi. Eleştiriler üç konuda yoğunluk kazandığı belirtiliyor. Söz alan milletvekillerinin bir bölümü, üst düzey bürokratların görevden alınırken alt kademelerde bir şey yapılmamasından şikayetçi oldu.

'KENDİ İÇİMİZDE AYIKLAMA YAPILMIYOR'

Bir grup milletvekili ise teşkilatlardan görevden alma ve atamalara ilişkin  gelen şikayetleri anlattı. Bu konuşmalardan sonra Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a yakın isimlerden bir milletvekilinin

"Kendi içimizde ayıklama yapılmıyor, kardeşi, ablası, akrabası  FETÖ ile ilişkide olanlardan temsil makamında olanlar için gereğini yapmalı" dedi.

Aktarılanlara göre bu sözler grupta  geniş bir destek gördü ve  alkış kopardı.