'Askeri alanlar halkın yarına kullanılsın'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, askeri tesislerin taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Tekin, boşalacak arazilerin halkın yararına kullanılmasını önerdi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, askeri alanların imara açılması durumunda kentlerin ekolojik dengeleri bozulacağını, doğal afet sırasında ve sonrasında toplanabilecek yerlerin işlevsiz kalacağını söyledi. “TSK’nin boşalttığı alanları müteahhitlere peşkeş çekmeye hiç kimsenin hakkı olamaz” diyen Tekin, bu alanların kültür ve sanat faaliyetleri ile mesire yeri olarak kullanılabileceğini önerisinde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Binali Yıldırım'ın askeri birliklerin taşınacağı sözleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Tekin, askeri birlik, harp akademileri ve askeri liselerin taşınması ile ortaya çıkacak binlerce metrekarelik alanın, nasıl kullanılacağının şüpheli olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşüm konusunda AK Parti'nin sicilinin bozuk olduğunu ifade eden Tekin, arazilerin imara açılmasıyla ormanlık ve yeşil alanların betonlaşacağını söyledi. Tekin, "2007 yılından itibaren hazine arazileri önce belediyenin sosyal ve kültürel tesis alanına dönüştürülmüş sonra imara açılmış, ardından benzin istasyonu, ticaret merkezi ve konut olarak yapılıp satılmıştı"dedi.

İktidarın, imar politikalarının daha önce Başbakan seviyesinde de eleştirildiğini aktaran Tekin, Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gözüm kulağım olun, birlikte önleyelim" çağrısını hatırlattı.

"DARBE MÜZESİ KURULSUN"

Kışlaların taşınmasının olumlu olduğunu belirten Gürsel Tekin, "Şayet askeri alanlar imara açılırsa, kentlerin ekolojik dengeleri bozulur ve zaten kalmamış olan yurttaşların doğal afet sırasında ve sonrasında toplanabilecekleri yerler işlevsiz hale getirilmiş olur" ifadelerini kullandı.

Boşaltılan arazilerin mesire, eğlence, park alanlarına dönüştürülebileceğini söyleyen Tekin, darbeleri anlatan müzeler ile "Demokrasi ve Özgürlük Meydanları" kurulmasını önerdi. Tekin, arazilerin yeşil alan olarak kalması için mücadele etmenin, darbecilerle mücadele kadar önemli olduğunun altını çizdi.