Reuters'den 'bin firari darbeci' hatası!

Başbakan Yardımcısı Şimşek'in binden fazla askeri personelin hâlâ firari olduğunu söylediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Reuters haber ajansı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ağzından 'binden fazla darbeci askerin firari olduğu' yönünde bir haber geçti. TBMM’nin OHAL yasasını görüştüğü sırada İngiliz haber ajansı Reuters’a konuştuğu ifade edilen Başbakan yardımcısının, 'fazla ayrıntı vermediği' belirtildi.

‘GÜLEN’İ İYİ SANIYORDUK’

Haberde, Şimşek'in Gülen Cemaati hakkındaysa “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönelttikleri tehdidin farkına vardığında gerekli yanıtı verdi. Onların ülke için iyi bir şey yaptığını sanıyorduk” dediği ifade edildi. Ayrıca Başbakan Yardımcısı'nın OHAL’de sokağa çıkma yasağı uygulanmayacağını ve işkence yapılmayacağını belirterek, “Orantılılık ilkesini gözeteceğiz” dediği aktarıldı.

Ancak ajansın haberi geçmesinin ardından bin askerin firari olduğu açıklamasını doğrulatmak için gazeteciler tarafından aranan Şimşek'in, 'ben böyle bir açıklama yapmadım' dediği öğrenildi. Daha sonra da ajanstan geçilen düzeltme açıklamasında doğru cümlenin, "Devlet kurumlarından (ordudan değil) 1000'i aşkın insan halen kaçak durumunda olduğunu söyledi" şeklinde olması gerektiği ifade edildi.