Başbakan Yıldırım: Yarın önemli kararlar alacağız

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yarın düzenlenecek Bakanlar Kurulu ve MGK toplantılarında önemli kararlar alınacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Çarşamba günü MGK sonrası önemli kararlar açıklayacağız" demecinin ardından bugün de Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında benzer açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Yarın önemli kararlar alacağız. Artık kaybedecek zamanımız yok. Neyin nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu olağanüstü şartlardan kurtulmanın yolunun ne olduğunu biliyoruz. Yarını bekleyelim. Çok güzel kararları vatandaşımızla paylaşacağız" dedi.

"15 Temmuz zaferi kutlu destandır. Dedelerinize layık oldunuz. Ecdadın kahramanlık ruhunu ayağa kaldırdınız. 15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur. Tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Bu millet gücünü tanktan değil, halktan almaktadır. Bugün bu kürsünden size hitap edebiliyorsam bu hiç kuşkusuz aziz şehitlerimizin ve yaralılarımızın sayesindedir. Bu gazi meclis bugün açıksa kurşunlara karşı kafa atan, tankların karşısına çıkan bu aziz milletin sayesindedir. Milletimle iftihar ediyorum" diyerek konuşmasına başlayan Yıldırım,  "Hiçbir darbe kökü dışarıda hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe halkına karşı silah çekmemiştir havadan halkını bombalamamıştır tanklarla insanını ezmemiştir TBMM’ye bomba yağdırmamıştır. Bunların hiçbir kutsalı yok. Bunlar hiçbir durakta beklemezler. Kendilerine çok güvendiler. Birkaç saat içinde ülkeyi ele geçireceklerini, bu aziz milleti sindirebileceklerini zannettiler. Öncelikle karşılarında bu yola beyaz kefeniyle çıkmış bir demokrasi kahramanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu hesap edemediler. O uçağa binmekten korkmadı. Gözü dönmüş pilotların kullandığı savaş uçaklarından korkmadı" dedi.

CHP, HDP VE MHP'YE TEBRİK

Yıldırım muhalefet partilerine de şu sözlerle teşekkür etti, "Ben bu asil direnişte milli egemenliğe sahip çıkan bütün milletvekillerimize hayatlarını ortaya koyarak bu ülkeye bu gazi meclise adına şanına layık şekilde sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Sizi tebrik ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum arkadaşlar. Sizlerle beraber direnen CHP, MHP vekillerini de, yetkililerini de kutluyorum. Darbe bildirisine imza atan HDP’yi de kutluyorum."

Bu sabah CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, Bahçeli ile görüşeceğini söyleyen Yıldırım şöyle konuştu, "Milletimizin görmek istediği tablo budur. Kavga edecek az şeyimiz var. Ama paylaşacak bir araya getirecek çok nedenimiz var. İnşallah bundan böyle başta terör ve ekonomi olmak üzere siyaset üstü konularda AK Parti hükümeti olarak kapılarımızı sonuna kadar açık tutacağız. Bu alçakça darbe girişiminin kaynağı konusunda zerre kadar tereddüdümüz yok. 17-25 Aralık darbe girişimi denildiğinde dudak bükülüyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze binbir bahane çıkarılıyordu. Ne diyelim, bir musibet bin nasihatten evladır. Bugün istisnasız tüm dünya bunların ne kadar tehlikeli silahlı bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüştür."

'TEK TEK ORDUMUZUN İÇİN AYIKLANACAK'

Yıldırım darbeyi yapmaya çalışanların en ağır cezayı alacaklarını belirterek, "Ama kahraman silahlı kuvvetlerimizi bunlarla karıştırmayacağız. O çete mensupları tek tek ordumuzun içinden ayıklanacaktır" dedi. Yıldırım ayrıca Beştepe’nin karşısındaki parkı da 'demokrasi ve şehitler parkı' olarak ilan ettiklerini, '15 Temmuz demokrasi günü'nü orada kutlayacaklarını belirtti.

'Provokasyonlara dikkat'

Başbakan Binali Yıldırım darbe girişimi sonrası ortaya çıkan ortamda provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını istedi: "Vatandaşlarımdan istediğim bir şey daha var. Provokasyonlara dikkat edelim. Bütün vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Bir olacağız, beraber olacağız. Kılık kıyafetimize bakmayacağız. Farklı olmayan tek şeyimiz var. Gözyaşımız hep aynı renktir. Eğer 15 Temmuz darbesi onlar adına başarı ile gerçekleşseydi Türkiye bugün karanlık bir dikta ülkesi olacaktı. Türkiye hukuktan, demokrasiden 1 milim bile taviz vermedi."