Bozdağ, Erdoğan'ın İstanbul'a inişini anlattı

Darbe girişimi sırasında uçakla Dalaman'dan İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanına nasıl indiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Darbe girişimi sırasında Dalaman'dan İstanbul'a nasıl indiğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı.

15 Temmuz akşamı başlayan darbe girişimi sırasında Muğla'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. Bir ara darbe yapmak isteyen askerlerin eline geçen havalimanına uçağın nasıl indiği ise merak konusuydu.

TRT'de katıldığı bir programda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, pistin karanlık olmasına rağmen Erdoğan'ın pilota uçağı indir talimatı verdiğini söyledi. Erdoğan'ın uçağı havada olduğu sırada kontrol kulesinin askerlerin elinde olduğunu aktaran Bozdağ, yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Dalaman'dan kalkıyor İstanbul'a doğru hareket ediyor. Orada pilotu çağırıp soruyor, pilota diyor ki 'Biz havaalanı şu anda ışıklarda kapatışmış orada, kulede izin vermiyor ve orada sıkıntı var. Havaalanına kendi ışıklarınla inebilir misin?' diyor. 'Onlar izin vermese de havaalanına inebilir misin?' diye soruyor. Pilot diyor ki 'Efendim inebiliriz' diyor ama diyor 'Riski var, yere, havaalanının zeminine araç çekmiş olabilirler, böyle bir sıkıntı var, ayrıca başka riskleri de olabilir.' Onun üzerine diyor ki 'Sen bir turlarsın bakarsın orada ona göre inersin. Ne kadar havada kalabiliriz?' 'Yakıtımız işte dört saatlik bir yakıtımız var'. 'O zaman ona göre bir tedbir alırsın' Kendi ışıklarıyla havaalanına inme talimatı veriyor. Tabii o arada havaalanında kule vesaire milletimiz tarafından teslim alındığı için buna gerek kalmıyor" (DHA)